Yukarı

Canan Kahraman

AK Parti Hatay

DOĞUM YILI 1984
MESLEĞİ Mimar

1984 yılında İskenderun'da doğdu., İlkokulu İskenderun Namık Kemal İlkokulunda, orta okulu İstiklal Makzume Anadolu Lisesinde , liseyi Gaziantep Vehbi Dinçerler Fen Lisesi'nde okudu. Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nden 2007 yılında mezun oldu.

Serbest mimar olarak mimari proje, iç mekan tasarım, 3D görsel modelleme, inşaat, müteahhitlik ve yapı denetim işleriyle ilgileniyor. Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyeliği ve TOBB Genç Girişimciler Yerel Yönetimler Grup Başkanı olarak ,Genç Girişimciler Hatay Kurul Üyeliği görevlerinde bulundu.

2008 de Ak Parti Kadın Kollarında siyasi hayata adım attı. Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2009 yerel seçimlerde Belediye Meclis Üyeliği'ne 7. sıradan aday oldu.

2009-2014 dönemi meclisinin en genç ve tek bayan üyesi olarak görev yaptı. 2009-2014 yılları arasında 5 yıl üst üste İmar ve Şehircilik Komisyonunda Ak Parti grubunu temsilen yer aldı.
İl genel meclisimizin onayladığı 1/25000 Hatay Çevre Düzeni Planına gerekli itirazlarla İskenderun lehine katkıda bulundu. İskenderun revizyon imar planının hazırlanması ve uygulanması aşamalarında aktif rol aldı.

Hatay'ın Büyükşehir olmasından sonra İskenderun a bağlanan Sarıseki ve Denizciler beldelerimizin imar planlarının onay aşamalarında planların incelenmesi ve düzeltilmesi noktasında katkı sağladı.
İyi derecede İngilizce ve orta düzeyde Almanca biliyor.

* Genel Seçim 2015 verileri Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınmaktadır.