Yukarı

Cennet Cankılıç

AK Parti Bursa

DOĞUM YILI 1967

13 Aralık 1967 tarihinde Bilecik'in Söğüt ilçesi'nde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Bilecik'te, yüksek lisansını ise İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu İletişim Fakültesi'nde tamamladı.

Gazetecilik mesleğine 1989 yılında İstanbul'da Günaydın Gazetesi'nde başladı. 1990 yılından itibaren de Bursa'da gazeteci olarak çalışan Cankılıç, Bursa'da önce Günaydın Gazetesi'nde muhabirlik, ardından Marmara Bölge sorumlusu olarak görev aldı. Show Basın Yayıncılık'da Bölge Sorumlusu olarak çalıştıktan sonra sırasıyla Haber Gazetesi, Kent Gazetesi, Bursa Hakimiyet Gazetesi, Olay Gazetesi, Yeni Dönem Gazetesi ve Bursa Hayat Gazetelerinde günlük olarak köşe yazarlığı görevinde bulundu. Siyasi köşe yazarlığının yanı sıra Bursa'nın en etkili TV'lerinden AS TV, Olay TV ve Line TV 'de haftalık olarak program yapım ve yorumculuğu yaptı.

Siyasi hayatına Adalet ve Kalkınma Partisi'ne 3 Kasım 2002 Genel seçimlerinde adaylık başvurusu yaparak atıldı. Ardından 22 Temmuz 2007 Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 23. Dönem Bursa Milletvekili 11. sıra Adayı oldu. Genel seçimlerin ardından dönemin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Rahmetli Hikmet Şahin'in siyasi danışmanlığı görevini üstlendi.

12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Bursa Milletvekili Aday Adayı oldu.

Halen Bursa Gazeteciler Cemiyeti, Bursa Gazeteciler Vakfı, Kızılay Bursa Şubesi, Bilecikliler Derneği, kısa adı AYBİR olan İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği ile Uludağ Stratejik Araştırmalar Platformu üyesi. Sürekli Sarı Basın Kartı sahibi.

Cennet Cankılıç, evli ve 2 çocuk annesidir.

* Genel Seçim 2015 verileri Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınmaktadır.