Yukarı

Coşkun Özden

AK Parti İstanbul Adalar Belediye Başkan Adayı

DOĞUM YILI 1956
EĞİTİM Lise

Coşkun Özden, 1956 yılında Trabzon'un Maçka ilçesinde doğdu. İlkokulu Kınalıada İlkokulu'nda, ortaokulu Hüseyin Rahmi Gürpınar Ortaokulu'nda ve liseyi Kadıköy Akşam Ticaret Lisesi'nde tamamladı.

Belediye Başkanı olmadan önce uzun yıllar futbol oynadı. Başarılarla dolu On Beş yıllık futbol hayatı boyunca; Şişli, Galatasaray, Gedikpaşa kulüplerinin futbol takımlarında bulundu.

Gedikpaşa Spor Kulübü'nden Fenerbahçe Spor Kulübüne transfer olan ÖZDEN 1977-1978 futbol sezonunda Fenerbahçe Spor Kulübünde şampiyonluk yaşadı ve aynı dönem Milli takıma çağrıldı, daha sonra takım kaptanlığı da yaptığı Vefa Spor Kulübü'ne transfer oldu, burada geçirdiği beş yıldan sonra sırasıyla, Üsküdar Anadolu ve son olarak Taksim Spor Kulüplerinde oynayarak profesyonel futbol hayatını tamamladı.

Futbol hayatından sonra iş hayatına atılan ÖZDEN 1986 yılı itibari ile aktif siyasete girdi, uzun yıllar İlçe Başkanlığı ve Meclis Üyeliği yaptı.

18.04.1999 yılında yapılan seçimlerde Adalar Belediye Başkanlığı'na seçilen ÖZDEN ikinci dönem Belediye Başkanlığı yapmaktadır.

Coşkun Özden, evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

* Genel Seçim 2015 verileri Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınmaktadır.