Yukarı

Derya Şentürk

CHP İstanbul

DOĞUM YILI 1979
MESLEĞİ Dış ticaret uzmanı

1979 yılında, İstanbul'da öğretmen bir anne ile polis memuru bir babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da, lisans eğitimini ise Muğla Üniversitesi İktisat Bölümünde tamamladı. İstanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Maliye Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimi sürüyor.

2004-2012 yılları arasında özel bir firmada Dış Ticaret Müdürü olarak görev yaptı. Çok sayıda uluslararası ticaret heyetinde ülkemizi temsil etti.

2011 Genel seçimlerinde CHP İstanbul 1. Bölgeden Milletvekili adayı oldu. CHP Kartal İlçe Örgütü üyesi ve İstanbul kurultay delegesi.

2012 yılında CHP Parti Okulu eğitmeni oldu. Yurt genelinde Eğitici Eğitimlerinde Okul Sorumlusu ve eğitmen olarak görev yaptı. Ayrıca İstanbul İl Eğitim Komisyonunun 1. Bölgeden Sorumlu üyesi olarak Temel Üye, Sandık Çevresi Örgütlenmesi, Sandık Güvenliği ve Yerel Yönetimler Aday Adayı eğitimlerinin koordinasyonunu üstlendi. Aynı yıl SODEV Sosyal Demokrasi okulunu tamamladı ve kendi şirketini kurarak Afrika ülkelerine ihracat yapmaya başladı.

İyi derecede İngilizce, orta derecede Almanca ve Fransızca bilmekte.

* Genel Seçim 2015 verileri Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınmaktadır.