Yukarı

Faik Öztrak

CHP Tekirdağ

DOĞUM YILI 1954
MESLEĞİ Ekonomist-Politikacı

Ankara'da 1954 yılında doğan Öztrak, İstanbul Saint Joseph Lisesi'ni bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Ekonomi Bölümü'nden 1977 yılında mezun olmuştur. Öztrak, 1987 yılında İngiltere Birmingham Üniversitesi'nden kalkınma finansmanı konusunda lisansüstü diploma ve master (M. Soc. Sc.) derecelerini de almıştır.

Faik Öztrak, kariyerine Devlet Planlama Teşkilatı'nda uzman yardımcısı olarak 1978'de başlamıştır. Öztrak, 1987 - 1990 yılları arasında Devlet Planlama Teşkilatı'nda Yıllık Programlar ve Finansman Dairesi Başkanlığı, 1990 - 1991 yılları arasında İktisadi Planlama Başkan Vekilliği, 1991 - 1994 yılları arasında İktisadi Planlama Genel Müdürlüğü, 1994 - 1999 tarihleri arasında ise aynı teşkilatta Müsteşar Yardımcılığı görevlerini üstlenmiştir.

Öztrak, Müsteşar Yardımcılığı görevini müteakiben 2000 yılında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda Kurum Başkan Yardımcılığı görevine atanmıştır.

Öztrak, 2001 krizinden hemen sonra ekonomi yönetimine gelen yeni ekip içinde yer almış ve Hazine Müsteşarlığı görevine atanmıştır. Bu dönemde Türkiye'nin Güçlü Ekonomiye Geçiş Programının hazırlanmasında, uygulanmasında ve uluslararası kuruluşlarla müzakeresinde bürokrasi içinde en üst seviyede koordinasyon görevini üstlenmiştir. Faik Öztrak 2003 yılında Hazine Müsteşarlığı görevinden ayrılmıştır.

Faik Öztrak 2003-2007 tarihleri arasında Milliyet gazetesinde ekonomi politikaları üzerine köşe yazıları yazmıştır. Aynı dönemde Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde konuk öğretim üyesi olarak dersler vermiştir. Öztrak'ın diğer uzmanlarla beraber Türkiye'nin AB üyeliği üzerine yazdığı makaleleri Avrupa Politikaları Çalışmaları Merkezi tarafından yayımlanmıştır. Öztrak, ayrıca 2004'teki kuruluşundan Temmuz 2007 tarihine kadar TÜSİAD-Koç Üniversitesi Ekonomik Araştırma Forumu direktörlüğünü yürütmüştür.

Faik Öztrak 23. ve 24. Dönemde TBMM'ne seçilmiştir. 23. Dönem TBMM'de Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği ile Avrupa-Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Grubunda yer alan Öztrak, Asambleye bağlı Ekonomik ve Mali İşler, Sosyal İşler ve Eğitim Komisyonu Başkanlığı görevinde de bulunmuştur. Öztrak, 24. Dönem TBMM'de ise NATO Parlamenter Asamblesi üyesidir.

Faik Öztrak Cumhuriyet Halk Partisi'nin, 2008'de gerçekleştirilen, 32. Kurultayında CHP Parti Meclisine seçilmiş ve o dönemden bu yana CHP yönetiminde yer almıştır. Öztrak halen CHP İşveren Sendikaları ve Kuruluşları Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

Öztrak, İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

* Genel Seçim 2015 verileri Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınmaktadır.