Yukarı

Ferhat KÜÇÜKLER

MHP Hatay

DOĞUM YILI 1980
MESLEĞİ Doktor

Ekim 1980 tarihinde Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde dünyaya geldi. İlk öğrenimini Kumlu'da orta öğrenimini 1997 yılında Antakya Lisesinde tamamlayarak aynı yıl Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde lisans eğitimine başladı.

2004 yılında Tıp Doktoru unvanıyla mezun olarak aynı yıl Reyhanlı ilçesinde mesleki hayatına başladı. Daha sonra sırasıyla Antakya Doğum Hastanesi, Kırıkhan Özel Can Hastanesi, Özel Hatay Hastanesi, Hatay Hava Limanı Hekimliği, Hatay 112 Acil Hizmetlerinde İstasyon sorumlu Hekimliği ve son olarak Özel Defne Hastanesi'nde çalışıyor. 11 yıllık hekimlik hayatında Hatay'ın birçok bölgesinde aktif görevler alarak sosyal, kültürel ve mesleki anlamda konferans, seminer ve halkı bilgilendirici eğitim faaliyetlerinde bulundu. Türk Sağlık-Sen, TTB ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler almıştır. Son olarak Hatay genelinde özel ve kamu sektöründe çalışan yaklaşık 11 bin sağlık çalışanının iş yaşamındaki sorunları, sosyal hak ve hürriyetlerini rahatça ifade edebileceği HATSAD- Hatay Sağlık Çalışanları Derneği 'nin kuruluşunda aktif rol alıp halen Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir. Ülkücü Hareketle, Ülkü Ocakları Başkanlığı yapmış bir babanın oğlu olarak doğarak tanıştı. Ortaokul, Lise ve Üniversite yıllarında Ülkü Ocakları'nda Okul ve Fakülte Başkanlığı gibi kademelerde görev aldı. Halen Hatay Ülkü Ocakları bünyesinde her türlü faaliyet ve organizasyonlara katılarak görevler icra etmektedir.

Hatay Ülkü Evleri Mütevelli heyeti üyesi ve komşu ülkedeki savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Hatay İlindeki Türkmenlere Ülkü Ocakları Genel Merkezi ile koordineli şekilde verilen Sağlık hizmetleri yardım komisyonunun başında bulunmaktadır.

Daha önce 25. Dönemde de MHP Hatay Milletvekili Adayı olan ve bu dönemde de hizmetlerine devam eden 26. Dönem MHP Hatay Milletvekili adayı Dr. Ferhat Küçükler, meslektaşı Kardiyoloji Uzmanı Dr. Nagehan Küçükler ile evli olup Kürşat ve Metehan adında iki erkek çocuk babasıdır.

* Genel Seçim 2015 verileri Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınmaktadır.