Yukarı

Gamze Akkuş İlgezdi

CHP İstanbul

DOĞUM YILI 1969
EĞİTİM Yüksek Lisans
MESLEĞİ Diş Hekimi

1969 yılında İstanbul'da doğdu. İlk öğrenimini Hürriyet İlkokulu, lise öğrenimini Şişli Lisesi'nde tamamladı. Üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi'nde Yüksek Lisans programıyla bitirdi.

1992'de SSK Okmeydanı Hastanesi'nde, hekim olarak göreve başladı. 1993 yılında Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde hizmet içi eğitim programına katıldı ve Çene Cerrahisi Bölümü'nden sertifika aldı. 1999-2001 yılları arasında Okmeydanı SSK Hastanesi'nde Başhekim Yardımcılığı görevini üstlendi.

2009-2014 yılları arasında "Türkan Saylan Tıp Merkezi", "Bahriye Üçok Hasta Konuk Evi", "Kadın ve Aile Sağlığı, Ana Çocuk Sağlığı ve Ergenlik Çağı Fizyolojik ve Psikolojik Destek Merkezi" olmak üzere 3 sağlık merkezi kurdu ve yönetti.

1992'de SSK Okmeydanı Hastanesinde hekim olarak başladığı görevini 1999-2001 yılları arasında aynı hastanede Başhekim yardımcısı olarak sürdürdü. 2009'dan sonra kurduğu Prof. Türkan Saylan Tıp Merkezinde hekimlik yapmanın yanı sıra kurumun Kültür- Sosyal ve Sağlık projelerini hazırlayıp hayata geçirdi. Temel insan hakkı olan sağlık hizmetlerinden toplumun tüm kesimlerinin ücretsiz olarak yararlanması için yerel yönetimlere düşen görev ve sorumlulukları inceledi. Sürdürülebilir sağlık merkezlerinin yaratılmasını sağladı ve uygulamaları modelledi.

* Genel Seçim 2015 verileri Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınmaktadır.