Yukarı

Halit TUNA

MHP İstanbul

DOĞUM YILI 1971
MESLEĞİ Tekstil

Halit Tuna, 1971 yılında İstanbul Fatih - Balat'ta dünyaya gelmiştir. Aslen Sivas Zara Nasır Köyünden, İstanbul'a göç etmiş bir ailenin çocuğudur. İlköğrenimini Fatih - Balat'ta, ortaokul ve lise öğrenimini ise Bahçelievler'de tamamlamıştır. Yüksek öğrenimi Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünde sürmektedir. Siyaset Bilimi hakkında özel eğitim almakta olan Tuna, Merter'de Tekstil üzerine faaliyet gösteren Tuna Kumaş'ın yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır.

2009 -2014 tarihleri arasında, Beylikdüzü Belediyesi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Meclis üyeliği ve Grup Başkan vekilliği, aynı zamanda İmar Komisyon Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

Merter Sanayici İş Adamları Derneğinin (MESİAD) 9. dönem başkanlığını yürütmüştür. Ayrıca Beylikdüzü Sivaslılar Derneği (BEYSİVDER) başkanlığı, Sivaslı Girişimci ve İş Adamları Derneği (SİVGİAD) başkan vekilliği, Beylikdüzü Kayak ve Yüzme Spor Klübü başkan yardımcılığı, Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre üyesi, Tüm İş Verenler Derneği (TİVDER) kurucu üyeliği, Sivas Platformu yönetim kurulu üyeliği görevlerini icra etmiştir.

Halit Tuna, evli ve iki çocuk babasıdır.

* Genel Seçim 2015 verileri Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınmaktadır.