Yukarı

Hayri Çağır

AK Parti Ankara

DOĞUM YILI 1969

1969 yılında Çorum Alaca 'da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Bilgisayar Programcılığı bölümünü bitirdi.

Hak-İş Konfederasyonu ve Öz Gıda-İş Sendikasına bağlı, Kamu ve Özel sektörde çalışan işçilerin Toplu İş Sözleşme müzakerelerini yürüttü. Bu süreç içerisinde Kamu İktisadi Teşekküllerinin Özelleştirilmesi, İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik alanında araştırmalar yaptı.

1997' den bugüne kadar ise kendi aile şirketlerinde İnşaat Müteahhitliği ve Gıda İmalatı işleriyle uğraşmaktadır. Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı üzerine projeler yapmış iş merkezleri inşa etmiştir.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İşletme Yüksek Lisansını tamamladı. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında doktora yapmaktadır.

Halen Ankara Çorumlular Birliği Genel Başkan Yardımcısı, ASAD ve Siyasallılar Vakfı Üyesidir. Halen Siyaset Akademisi Ankara İl Koordinatörlüğü görevini sürdürmektedir.

Evli ve 3 çocuk babası.

* Genel Seçim 2015 verileri Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınmaktadır.