Yukarı

İbrahim Aydemir

AK Parti Erzurum

DOĞUM YILI 1962
MESLEĞİ İşadamı

26.02.1962 tarihinde Erzurum'da doğdu. Tahsil hayatının tamamını Erzurum'da tamamladı. Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Yönetimi Bölümünden 1986 yılında mezun oldu.

Mezuniyet sonrası bir süre Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir olarak çalıştı. Bu dönemde Erzurum Serbest Muhasebeci ve mali Müşavirler Odası Kurucu heyeti içinde bulundu ve ESMMMO'nun çeşitli yönetim kademelerinde görev aldı. 2014 yılında Sakarya Üniversitesinin vermiş olduğu Lisans Üstü düzeyindeki eğitimi tamamlayarak Bağımsız Denetçi oldu.

Bölgede kurulan ilk özel hastane olan Özel Şifa Hastanesinin Kurucu ortaklarından oldu. Halen bu şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını Yürütmektedir.

Aynı zamanda 1992 yılında ERZURUM Gazetesini kurarak basın yayın hayatına atıldı. Günlük yayınlanan bu gazetenin sahibidir. Eş zamanlı olarak 1993 yılından bu yana hizmet veren Kanal 25 TV'nin hem kurucusu hem de ortakları arasındadır. Sürekli Basın Kartı Sahibidir.

Başta Erzurum'un iktisadi yapısını ele aldıkları olmak üzere 6 adet basılı eseri bulunmaktadır.

Doğu Anadolu ve Erzurum'un ekonomisine yöne veren sivil inisiyatifin önemli kurumlarından Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSİAD)'ın Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Ve yine Doğu Anadolu Basın Konseyi'nin de Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

AK Parti'nin kuruluş aşamasında partinin Erzurum kurucu İl Yönetiminde, Tanıtım ve Medya'dan sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev üstlendi. Partinin Erzurum'daki yapılanmasında İl ve İlçe teşkilatlarının oluşturulma çalışmalarında yer aldı. Bu dönemde Politik İletişim ve Politik Pazarlama konularında yaptığı araştırmalar ve ön gördüğü tespitleri içeren "Siyasi Mesaj Teknikleri, Tanıtıcının Özellikleri" adlı çalışmayı gerçekleştirerek dönemin Tanıtım ve Medya'dan sorumlu Genel Başkan Yardımcısına sundu.

12 Haziran 2011 seçimlerinde Ak Parti Erzurum 6. sıra adayı olarak görev aldı.

* Genel Seçim 2015 verileri Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınmaktadır.