Yukarı

İsmail Emrah Karayel

AK Parti Kayseri

DOĞUM YILI 1978
MESLEĞİ Avukat

Kayserili bir ailenin ikinci çocuğu olarak 1978 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokulunu Fatih İlkokulunda tamamladı. Ortaokulu ve lise ikinci sınıfa kadar İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde okudu. Gelenbevi Lisesi mezunudur. Üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı.

Avukatlık stajını tamamladıktan sonra Amerika'da İngilizce eğitimi gördü ve Kent State University'de Ceza Hukuku alanında yüksek lisans yaptı. Akabinde ikinci yüksek lisansını İngiltere'de Canterbury şehrinde University of Kent'de Uluslararası Ticaret Hukuku alanında tamamladı.

Avukat olan Karayel, halen Kocaeli Üniversitesi'nde Özel Hukuk Alanında Doktora yapmaktadır. Birlik Vakfı Gençlik Kurulu (Genç Birlik) Genel Başkanlığı yaptı. Milli Türk Talebe Birliği'nde (MTTB) 60. ve 61. Dönemlerinde Genel Başkan seçilmiştir. Halen MTTB Genel Başkanıdır.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulundadır. Kayseri Tomarzalılar Vakfı Yöneticisidir. Sosyal ve Siyasi sahada fikri ve vakfi faaliyetlere devam etmektedir. Ana dil seviyesinde İngilizce, orta seviyelerde Almanca ve Arapça bilmektedir.

Evli, iki çocuk babasıdır.

* Genel Seçim 2015 verileri Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınmaktadır.