Yukarı

Mehmet Akif Köse

AK Parti İstanbul

DOĞUM YILI 1980

Rize'nin Çayeli İlçesi'ne bağlı Aşıklar Köyü'nde 1980 yılında dünyaya gelen Mehmet Akif Köse, 14 kardeşiyle birlikte büyüdüğü köyünün ilköğretim okulunu başarıyla tamamladı. Lise eğitimini Çayeli Lisesi'nde tamamladı.

Cerrahpaşa Semti'nde 2001 yılında sadece 4 masası olan bir "Karadeniz Yemekleri" lokantası açan başarılı işadamı, kısa zamanda mesleğinde zirveye tırmanmaya başladı. Küçük bir lokanta ile başladığı iş hayatında bugün 'Fasuli Lokantalar Zinciri'nin Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Aynı zamanda da Köseoğlu Yapı İnşaat Şirketler Grubu'nu kurarak iş dünyasında zirveye doğru emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

Köse, bir yandan iş hayatında hızla yükselirken bir yandan da ara verdiği yüksek öğrenimini tamamladı. 'Halkla ilişkiler ve Reklamcılık' bölümü mezunu olan Mehmet Akif Köse, 'İşletme Fakültesi'ni de başarıyla bitirdi.

Meslek hayatındaki başarısını eğitim hayatında da sürdürmeye kararlı olan Mehmet Akif Köse, halen Yeni Yüzyıl Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yüksek lisans yapıyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi 3'üncü sınıf ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümleri öğrencisi.

Mehmet Akif Köse; çok sayıda dernek ve mesleki kuruluşta etkin görevler aldı ve almaya da devam ediyor. 2005 yılında İstanbul Lokantacılar Odası Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Mehmet Akif Köse; İstanbul Ticaret Odası'nda da gıda komite üyeliğine getirildi. MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği) Gıda Komitesi, TÜRES (İstanbul Tüm Restorantlar ve Tedarikçileri Derneği) Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini üstlendi.

Kalafat Hoca Vakfı, Çayeli Vakfı, Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı, Çayeli Aşıklar Köyü Derneği ve İstanbul Lokantacılar Odası'nda yönetim kurulu üyeliği görevlerini halen yürütüyor.

Mehmet Akif Köse, evli ve 2 çocuk babası.

* Genel Seçim 2015 verileri Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınmaktadır.