Yukarı

Mehmet Akif Yılmaz

AK Parti Kocaeli

DOĞUM YILI 1975
MESLEĞİ Eğitimci

1975 yılında Başkent Ankara'da doğdu. İlkokulu'nu Kocaeli'de M. Ali Paşa Mahallesi 27 Mayıs İlkokulunda okudu. Ortaokul ve Lise eğitimini ise Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinde bitirdi. Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 2000 yılında Lisans diplomasını aldıktan sonra Yüksek Lisans eğitimini de aynı üniversite bünyesinde tamamladı.

Akademik eğitimine Marmara Üniversitesinde İslam Tarihi Bölümünde Doktora Eğitimi ile devam etmektedir.

Lise yıllarından itibaren aktif olarak sosyal ve kültürel çalışmaların içinde yer aldı. İzmit M. Ali Paşa Milli Gençlik Vakfı Başkanlığı, Kocaeli MGV İl Yönetim Kurulu üyeliği, Sakarya MGV Üniversite Birim Sorumluluğu, Sakarya İlahiyat Fakültesi Öğrenci Derneği Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Bir dönem Kocaeli Anadolu FM ve Sakarya Hilal FM radyolarında Tarih ve Kültür programlarının yapım ve sunuculuğunu üstlendi.

Lise yıllarında İzmit Bağdat Spor Kulübü'nde lisanslı futbol oynadı.

Üniversite yıllarından sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğünde çalıştı. Kocaeli'de bir hayat üniversitesi haline gelen KOMEK kurslarının kuruluşunda aktif rol aldı. Ardından sırasıyla Sakarya Şehit İbrahim Abanoz Lisesi, Bekirpaşa Vakıf İlköğretim Okulu ve Başiskele Misak-ı Milli İlköğretim Okullarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği yaptı.

Öğretmenlik mesleğinin yanında Vakıf ve Dernek çalışmaları ile ilgilenmeye devam etti. 2006 yılında, Merkezi Kocaeli'de bulunan Manevi ve İktisadi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. "Topluma Değer Katacak Nesiller Yetiştirme" projesiyle Kocaeli'nin birçok ilçesinde Anaokulundan Üniversite çağına kadar neslimize hizmet veren örnek eğitim kurumlarının tesis edilmesine öncülük etti.

Gençlik, spor ve turizm sahasında örnek projelere, hizmet vermiş olduğu vakıf bünyesinde yerel ve uluslararası sosyal yardım organizasyonlarının gerçekleşmesine öncülük etti.

Merkezi Ankara'da bulunan Cihannüma Derneği'nin Danışma Kurulu üyeliği de devam etmektedir.

Yabancı dil olarak Almancayı iyi, Arapçayı orta düzeyde bilmektedir.

Özel ilgi alanları arasında tarih, edebiyat, şiir ve sporun ayrı bir yer tuttuğu Mehmet Akif Yılmaz, evli ve iki çocuk babasıdır.

* Genel Seçim 2015 verileri Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınmaktadır.