Yukarı

Melih Yardımcı

CHP Tokat

DOĞUM YILI 1968

Melih Yardımcı, 27 Haziran 1968 yılında Tokat'ta doğdu. İlk,orta ve lise tahsilini Tokat'ta tamamladıktan sonra 1985 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1989 yılında mezun oldu. Mezuniyet sonrası Tokat'ta Avukatlık stajını tamamladı.

Adli Yargı Hakim adaylığı sınavını kazanarak Aralık 1990'da Ankara Adliyesinde Hakimlik stajına başladı. 31 Mart 1991 tarihinde Tuzla Piyade Okulu'nda başladığı askerlik hizmetini dağıtım yapılan Diyarbakır Jandarma Asayiş Komutanlığı'nda Hukuk müşaviri olarak tamamladı. Askerlik sonrası Hakim adaylığından istifa ederek Tokat'ta serbest avukatlığa başladı.

Tokat'ta mesleğe başladıktan sonra bir dönem siyasetten uzak kaldı. Sonrasında 2000 yıllarında Anavatan Partisine katıldı. Tokat-Merkez ilçe Başkanlığı, İl Başkan yardımcılığı, büyük kongre delegeliği yaptı. 2007 milletvekilliği seçimlerinde Anavatan ve Doğru Yol Partilerinin birleşerek seçime girme çalışmaları sırasında milletvekili aday adayı oldu.

Meslek yaşamında; Tokat Barosu yönetim kurulu üyeliği, TBB delegeliği ve Tokat Barosu Başkanlığı yaptı. Bir dönem Tokatspor'da yöneticilik yaptı. Halen Tokat'ın en köklü ve saygın lisesi olan Gaziosmanpaşa Lisesi Mezunlar Derneği'nin Başkanlığını yapan MelihYardımcı, üç çocuk babasıdır.

* Genel Seçim 2015 verileri Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınmaktadır.