Yukarı

Metin APAYDIN

MHP Bolu

DOĞUM YILI 1970
EĞİTİM Üniversite
MESLEĞİ Kuyumcu

Metin Apaydın, 26 Ekim 1970'de Bolu'nun Gerede ilçesi Yeşilvadi köyünde dünyaya gelmiştir. İlköğretimini Yeşilvadi Köyünde bitiren Apaydın, 12 Eylül 1980 yılında orta öğrenimini tamamlamak için Gerede'ye gelmiştir. 1988 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat fakültesine kayıt yaptırdı. İktisat fakültesini başarıyla tamamlayarak girdiği ilk sınavda (SMMM) mali müşavir olmaya hak kazandı.

Dede mesleği olan sarraf ve kuyumculuğu yapmaya karar verdi. 90'lı yıllarda küçük ölçekli olarak devraldığı Kuyumcu Metin Ltd.Şti'ni uluslararası ticaret yapabilecek bir hacme taşıdı. Esnaflığını yaptığı firma şuan ülke çapında pek çok markayı temsil etmektedir.

1993 yılında Hasan Celal Güzel başkanlığındaki Yeniden Doğuş Partisinin İlçe başkanlığına seçilmiştir. Metin Apaydın 1999 yılında vatani görevini Hakkari Dağ ve Komando Tugayında gönüllü olarak yapmıştır.

35 yıldır Gerede İlçesinde ikamet eden Metin Apaydın yine aynı şehirde yaşayan geniş bir ailenin mensubudur. 2000'li yıllarda kendi çabalarıyla çıktığı dünya seyahati yolculuğunda 20'ye yakın ülkede sosyal, siyasal ve ekonomik olaylarla ilgili pek çok rapor hazırladı.

2014 Mart yerel seçimlerinde MHP Gerede İlçe Belediye Başkan Aday Adayıydı. 2015 yılı 25. Dönem Genel Seçimlerimde Bolu ilinden Millet Vekili Aday Adayı olarak Başvurdu. 2015 yılında İlahiyat Fakültesini bitirerek çift diploma sahibi oldu.

İktisat ve İlahiyat Fakülteleri Mezunu olan Mali Müşavir, Yazar, Sarraf ve Kuyumcu Metin Apaydın İyi derecede İngilizce, orta derecede Rusça ve Arapça bilmektedir.

Evli ve dört Çocuk babası olan Metin Apaydın, halen Bolu ili civarında emlak, konut, toptan sarrafiye ve perakende kuyumculuk alanında faaliyet gösteren bir şirketin yöneticisidir.

* Genel Seçim 2015 verileri Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınmaktadır.