Yukarı

Mustafa Efe

AK Parti Konya

DOĞUM YILI 1977

02 Şubat 1977 tarihinde Konya'nın Kadınhanı ilçesinde doğdu. İlkokulu Kadınhanı'nda okuduktan sonra Konya Fatih Kuran Kursu'nda hafızlığını tamamlayarak Konya merkez İmam Hatip Lisesi'nden 1997 yılında mezun oldu.

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden de 2002 yılında mezun oldu. Mezuniyetten sonra İstanbul Üniversitesi'nde başladığı lisansüstü programını dondurarak 2002 yılında dil öğrenimi ve Afrika araştırmaları çalışmaları için Güney Afrika Cumhuriyeti'ne gitti.

2010 yılı sonuna kadar Johannesburg Üniversitesi ve Africa Social Studies And Research Centre'da Afrika çalışmalarına burada devam etti.

Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünde ikinci fakülte programına devam etti. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünde de Afrika üzerine lisansüstü çalışmalarına devam etmektedir.

Ülkemizden birçok sivil toplum kuruluşunun Güney Afrika bölgesindeki 14 ülkede programlarını ve projelerini ilk defa başlattı.

Uzun ve zahmetli bir sürecin sonunda sahip olduğu Afrika bilgi, birikim ve tecrübesini "Afrika Uzmanı" olarak ülkemize faydalı bir şekilde aktarmak istedi ve 2010 yılında ülkemize geri döndü.

2011 yılında Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nda uzman olarak göreve başladı. Ülkemizin Afrika'ya yönelik çalışmalarının planlanmasına katkılarda bulundu. İyi derecede İngilizce ve Arapça, orta seviyede Fransızca, temel seviyede İbranice bilmektedir.

Bunların yanında Sıvahilice, Zuluca, Şanoca, Çiçovaca gibi yerel Afrika dilleri üzerine de çalışmaları bulunmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

* Genel Seçim 2015 verileri Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınmaktadır.