Yukarı

Nuri Sertaç GÜLER

MHP Ankara

MESLEĞİ Avukat

Anne tarafı Mardin'in Sadioğlu ailesinden, baba tarafı Urfa'nın Cumeli ailesindendir.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Bu süre zarfında iki yıllık Türk Telekomünikasyon A.Ş. bünyesinde yöneticilik yaptı. Türk Telekom A.Ş. çağrı merkezlerinde Hukuk Yöneticiliği ve İnsan Kaynakları Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Şu an için avukatlık faaliyetine devam etmektedir.

Avukatlık mesleğinin yanı sıra Türk Hukuk Enstitüsü Yönetim Kurulu üyeliği görevini de icra etmektedir. Ayrıca; Türkiye Barolar Birliği nezdindeki alternatif çözüm uyuşmazlıkları özellikle tahkim ve arabuluculuk alanlarındaki çalışmalara da aktif katılmıştır. Halen, Türkiye Barolar Birliği tarafından düzenlenen "Arabuluculuk Eğitim Programı"nda arabulucu eğitmen olarak ders vermektedir.

Uzun bir dönem A. Başkent Spor Kulübü Başkanlığı yapmıştır.

Üyesi olduğu kuruluşlar: Türk Hukuk Enstitüsü Yönetim Kurulu üyeliği, Çağrı Merkezleri Dernekleri Federasyonu kurucu üyeliği ve yöneticiliği, Çağrı Merkezi Çalışanları Derneği kurucu üyeliği ve yöneticiliği, Alternatif Uyuşmazlık Çözümleri Derneği üyeliği, A. Barosu Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Merkezi üyeliği, A. Barosu Spor Hukuku Kurulu üyeliği, Futbolcular Derneği Kurucu üyeliği

Nuri Sertaç Güler evli ve bir çocuk babasıdır.

* Genel Seçim 2015 verileri Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınmaktadır.