Yukarı

Serdal Kuyucuoğlu

CHP Mersin

DOĞUM YILI 0001
MESLEĞİ İnşaat mühendisi

Serdal Kuyucuoğlu, Tarsus'ta doğdu. Tarsus Atatürk İlkokulu ve Tarsus Lisesi'nde okudu. 1975 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. İTÜ'de yüksek lisans yaparak Yüksek İnşaat Mühendisi ve Ulaştırma Uzmanı oldu.

Ülke, dünya ve bölgedeki sosyal, siyasal gelişmelere üniversite yıllarında ilgi duyan Kuyucuoğlu, bu alandaki çalışmalara katılarak öğrenci derneklerinde aktif görevler üstlendi. Öğrencilik yıllarında Hakkari'deki Zap suyu üzerinde yapılan "Gençlik Köprüsü projesi"nde gönüllü olarak çalıştı.

Üniversiteyi bitirmesiyle birlikte Mersin'e gelerek başladığı mesleğine serbest İnşaat Mühendisi olarak devam etmektedir..

İnşaat Mühendisleri Odasu Mersin Şubesi'nin Başkanlığını yaptı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Mezlis Üyeliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreterliği, Yardım ve İyilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Siyasi yaşamına 1983'te SODEP'le başladı. SODEP, SHP ve CHP'de bir çok kez il, ilçe kurultay delegeliği ve il yöneticiliği görevlerinde bulundu.

İyi derecede İngilizce ve Almanca bilen Serdal Kuyucuoğlu 2 çocuk babasıdır.

* Genel Seçim 2015 verileri Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınmaktadır.