Yukarı

Yaşar KAPUCU

MHP İstanbul

DOĞUM YILI 1969

1969 yılında Çorum'un Kargı İlçesinin küçük bir köyünde dünyaya gelen Yaşar Kapucu eğitim hayatına köyünde başladı. Ailesinin İstanbul'a taşınmasıyla birlikte eğitimine İstanbul'da devam eden Kapucu İngilizce ve bilgisayar üzerine eğitimler aldı. Birçok iş dalında çalışmalar yapan Yaşar Kapucu 1992 yılında Üsküdar'a taşındı. Bu süreden sonra 1998 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğünde kamu görevlisi olarak işe başladı. 2004 yılına kadar bu kurumda hizmet verdi. Aynı sene içerisinde geçici görevle İstanbul valiliğine atanmış olsa da, çalışkanlığı ve becerilerinden dolayı burada 8 yıla yakın hizmet vererek emeklilik hakkı kazandı ve kendi isteğiyle emekliye ayrıldı.

2015 Genel seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden Kapucu Milliyetçi Hareket Partisi 1. Bölge Milletvekili Aday Adayıdır ve ortopedi engellidir. Kendisi gibi engelli vatandaşlarımızın sesi olmak için mecliste yer almak istemektedir.

Yaşar Kapucu, partinin birçok kademesinde de görev almıştır. 1993 yılında MHP Üsküdar ilçe Başkanlığında üye olarak siyasi yaşamına başlayan Kapucu, 1994 yılında MHP Üsküdar İlçe Teşkilatında, Bilgisayar, İletişim ve Bilgi İşlemci olarak 3 yıla yakın hizmet vermiştir. 1995 yılında kurulan Çamlıca Bölge Teşkilatında Yavuztürk Mahalle başkanlığı görevini isteyerek üstlenmiş, bölge yönetim kurulu üyesi ve bölge sekreteryasında mali işlerde sorumluluk almıştır. 1999 yerel seçimlerinde belediye meclisi için üye olan Kapucu, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Çamlıca Bölge Başkan Yardımcısı ve Mali İşlerden Sorumlu Yönetici olarak çalışmalar yapmıştır.

Yaşar Kapucu, evli ve üç çocuk babasıdır.

* Genel Seçim 2015 verileri Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınmaktadır.