Yukarı

Yılmaz Hocaoğlu

AK Parti Samsun

DOĞUM YILI 1970
MESLEĞİ Avukat

1970 yılında doğdu. İlkokulu Bafra ilçesi Darboğaz köyü ile Atakum ilçesi Kurugökçe köylerinde tamamladı. Orta ve lise tahsilini Samsun 50. Yıl Lisesi Devlet Parasız Yatılı Okulunda tamamladı.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde hukuk eğitimini tamamladıktan sonra Samsun Barosuna kayıtlı serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Askerliğini yedek subay olarak Kayseri Jandarma Bölge Komutanlığı emrinde tamamladı. Samsun Barosu Çocuk Hakları Komisyonunun kurucu üyesidir. Çocuk hakları ve çocuk yargılaması ile ilgili eğitim seminerlerine katılıp sertifikalarını edindi.

2004-2007 yılları arasında 3 yıl süre ile 19 Mayıs Üniversitesi Polis Meslek Yüksek Okulu'nda hukuk dersleri verdi. 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Canik Belediyesi'nde Ak Parti Meclis Üyesi olarak aktif siyasete katıldı ve bir dönem bu görevi yürüttü. 2006 yılı 3. Olağan kongre döneminde Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olarak teşkilatçılık faaliyetlerine başladı.

2008 yılında ilçe olan Canik ilçemize Genel Merkezimiz tarafından kurucu ilçe başkanı olarak atandı. Yaklaşık 6,5 yıl bu görevi yürüttükten sonra partimizin 5. Olağan Kongre Döneminde İl Başkanlığına aday adayı oldu. Canik ilçemizde faaliyet gösteren Kızılay derneğinin kurucularından olmasının yanında yine ilimizde faaliyet gösteren Fakirleri Koruma Derneğinin de üyesidir.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

* Genel Seçim 2015 verileri Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınmaktadır.