Yukarı

Zeynep Gül YILMAZ

AK Parti Mersin

DOĞUM YILI 1976
MESLEĞİ Avukat

1976 yılında Mersin'in Mut İlçesi' nde doğmuş, ilk, orta ve lise tahsilini Mut' ta yaptıktan sonra, yüksek tahsilini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi' nde tamamlamıştır. Ayrıca, GÜL YILMAZ'ın, Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi' nden aldığı Yüksek Lisans eğitimi de tez aşamasındadır.

Bunun yanında, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi' nden Arabuluculuk, Hacettepe Üniversitesi' nden Kamu İhale Hukuku, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Enerji Hukuku, Rekabet Kurumu' ndan ise Rekabet Hukuku Sertifika Programı eğitimlerini almıştır.

GÜL YILMAZ, Ankara Barosu, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER), Mersinliler Derneği, Mutlular Derneği ile Hukuk ve Demokrasi Kurumu Derneği üyesi olarak sosyal sorumluluk alanlarında da aktif olarak çalışmaktadır.

2012 yılından bu yana Genel Merkez Kadın Kolları Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliğini ve Siyasi Hukuki İşler Başkan Yardımcılığı görevini sürdürürken Mersin Milletvekilliği adaylığı başvurusu sonucunda Mersin' den 4. sıra milletvekili adayı gösterilmiştir.

Avukat ve Arabulucu olan GÜL YILMAZ'ın, yabancı dili İngilizce olup, evli ve iki çocuk annesidir.

* Genel Seçim 2015 verileri Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınmaktadır.