Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Seda Sayan'dan Zuhal Topal iddiasına cevap

        "Kamuoyuna,

        Son iki günde müvekkillerimiz Seda Sayan ve Erkan Çelik hakkında kamuouynda olumsuz algı yaratma girişimi ile tezahür eden ve yargılanmanın mahkemeler dışına çıkarılarak basın yoluyla gerçekleştirilme çabaları karşısında zorunlu olarak ve müvekkillerimizin kişilik haklarını korumak adına bu açıklamayı yapıyoruz.

        Öncelikle ve önemle belirtmek isteriz ki müvekkillerimiz aleyhine verilmiş herhangi bir mahkeme kararı bulunmamaktadır. Taraflar arasında devam eden çok sayıda dava bulunmaktadır. Konunun açıklık kazanması adına olayları kronolojik olarak tarif edecek olursak…

        1. Zekeriya Atak isimli kişi Zuhal Topal’ın programında o sıralardaki memleketteki şehit cenazelerine gerekçe göstererek eğlenceli ortamı eleştiriyor.

        2. Akabinde birden Zekeriya Atak’ın programdaki bu çıkışı müvekkilmerimiz Seda Sayan ve Erkan Çelik’in azmettirmesiyle yaptığı dair beyanlarını içeren bir video internete düşürülüyor. Zekeriya Atak bu videoda müvekkillerimizin kendisini aradığını hatta müvekkilimiz Erkan Çelik’in kendisine para dahi gönderdiğini iddia etmiştir.

        Bunun üzerine Zekeriya Atak aleyhine müvekkillerimiz adına suç duyurusunda bulunulmuş, müvekkillerimizin hiçbir suretle Zekeriya Atak’ı aramadıkları ve para göndermedikleri görülerek Zekeriya Atak hakkında müvekkillerimiz aleyhine hakaret suçundan dava açılmış olup yargılanması İstanbul 55. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etmektedir.

        3. Tüm bu olaylar yaşandıktan ve Zekeriya Atak hakkında dava açıldıktan sonra Zekeriya Atak isimli şahıs müvekkilimiz Erkan Çelik’e Facebook isimli sosyal medya hesabına ve müvekkilimizin kullanmış olduğu cep telefonuna 31 Mart 2016 tarihinde numarasını göndererek, ‘Arar mısın Erkan Bey?’ şeklinde mesaj atmıştır. Müvekkilimiz de kim olduğunu bilmeden bu şahsı aramıştır. Şahıs kendini tanıttıktan sonra müvekkilimize iftirada bulunduğunu itiraf etmiştir. Müvekkilimizde bu beyanların bir anlam taşımadığını, gidip karakola beyanda bulunmasını söylemiştir. Zekeriya Atak’ın ise İstanbul’u çok iyi bilmediğini ve korktuğunu söylemesi üzerine müvekkilimiz Erkan Çelik karakola gitmesini ve gerekirse yanında olacağını beyan etmiştir. Müvekkilimiz, Zekeriya Atak’ın isimli şahısın daha önce kendilerine iftira etmiş olmasından bahisle Zekeriya Atak ile yapmış olduğu konuşmaları kaydetme ihtiyacı duymuştur. Gelinen aşamada müvekkilimiz masumiyetini kanıtlamak açısından Zekeriya Atak isimli şahıstan kendisine gönderilen mesajları ve bu kayıtları zorunlu olarak mahkemeye sunacaktır.

        Önemine binaen belirtmek isteriz ki, iddianamenin düzenlenmiş olması müvekkilimizin bu suçu işlemiş olduğunun kanıtı değildir. Yapılacak yargılamayla müvekkilimizin suç işlememiş olduğu kanıtlanacaktır. Bilindiği üzere hakkında kesinleşmeş mahkumiyet kararı olmadığı müddetçe herkes masumdur. Bu sebeple çeşitli yayın kuruluşlarında ve internet sitelerinde sanki müvekkilimiz Erkan Çelik hakkında kesinleşmiş bir mahkumiyet hükmü varmış gibi yayın yapılması haksız ve hukuka aykırıdır. Bu yayınlara ilişkin hukuki yollara başvurulacaktır.

        Öte yandan müvekkilimiz Seda Sayan ile ilgili herhangi bir dava açılmadığı halde adeta onun aleyhine de dava açılmış gibi gerçeğe aykırı yayınlar yapılmaktadır. Bu yayınlara ilişkin de gerekli hukuki yollara başvurulacaktır.

        4. Müvekkillerimizin Zekeriya Atak aleyhine iftira suçundan dolayı şikayetleri mevcuttur. Soruşturma devam etmektedir.

        5. Yine taraflar hakkında asliye hukuk mahkemelerinde görülmekte olan manevi tazminat davaları bulunmaktadır. Bu davalar da hali hazırda devam etmekte olup davalarla ilgili verilmiş herhangi bir karar bulunmamaktadır.

        REKLAM

        Saygılarımızla

        Altın MİMİR"

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ