Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sefer Görev Emri sorgulama nasıl yapılır? (e-Devlet)

        Sefer Görev Emri sorgulama işlemi için vatandaşlar e-Devlet'e akın ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmasında "Sefer Görev Emri olanlar hazır olsun" demesi üzerine Sefer Görev Emri için araştırmalar başlamıştı. Vatandaşlar, Sefer Görev Emri durumlarının olup olmadığını öğrenmek için de e-Devlet'te yer alan sorgulama ekranına giriş yapmaya başladı. PekiSefer Görev Emri sorgulama nasıl yapılır?

        SEFER GÖREV EMRİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

        Sefer Görev Emri sorgulama işlemi, birçok kamu hizmetinin yapıldığı e-Devlet sistemi üzerinden yapılmaktadır. Bu işlem için ilk olarak e-Devlet'in internet sitesine (www.turkiye.gov.tr) giriş yapmak gerekmektedir.Daha sonrasında sisteme giriş yapılması gerekiyor. Sisteme giriş için e-Devlet şifresi, T.C. Kimlik Kart, mobil imza, e-İmza veya internet bankacılığıgibi seçenekler kullanılabilir.

        e-DEVLET GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        Sisteme giriş yapan vatandaşlar, daha sonrasında arama kutucuğuna "Sefer Görev Emri sorgulama" yazarak Sefer Görev Emri ekranına ulaşabilirler. Bu ekranda Sefer Görev Emri durumuhakkında bilgi mesajı yer alacaktır.

        HÜKÜMET SÖZCÜSÜ BOZDAĞ'DAN "SEFER GÖREV EMRİ" AÇIKLAMASI

        Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan Sefer Görev Emri açıklaması. Bozdağ, yaptığı açıklamada "Şu anda ihtiyaç olmadığını Sayın Cumhurbaşkanımız o açıklamasında da açıklıyor. Bu desteklere teşekkür ve gitme isteğine karşı verilen bir cevaptır. Şu anda sefer görev emri olanların bölgeye gitmesine ihtiyaç yoktur." ifadelerini kullandı.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

        Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Gaziantep'te vatandaşlara seslendi. Erdoğan, Sefer Görev Emri için şunları söyledi:

        "İhtiyaç olduğu anda, bizler emir komuta zinciri içinde, hiç endişe etmeyin, sefer görev emri çıktığı anda başta şahsım olmak üzere hep birlikte yola çıkarız." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ