Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Şehit Kaymakam Muhammet Safitürk’ün adını taşıyan okula üç bakanlı açılış

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin terör örgütleri vasıtasıyla diz çöktürülemeyecek bir ülke olduğunu hep birlikte dünyaya ilan ettik. Bölgede bölücü örgütün saldırılarına, tehditlerine boyun eğmeyerek ülkesinin ve devletinin yanında yer alan tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum." dedi.

        Erdoğan, 22. Dönem Bağımsız Milletvekili ve işadamı Süleyman Bölünmez tarafından Mardin'in Derik ilçesinde yapımı tamamlanan Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Anadolu Lisesi'nin açılış törenine video konferans sistemiyle bağlanarak vatandaşlara hitap etti.

        Şehit Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün, terör örgütü PKK'nın 10 Kasım 2016'daki bombalı saldırısında yaralandığını ve 11 Kasım'da şehit düştüğünü anımsatan Erdoğan, Şehit Kaymakam adına açılan Anadolu lisesinin Milli Eğitim Bakanlığına ve Mardin'e hayırlı olmasını temenni etti.

        REKLAM

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEŞEKKÜR

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5,5 milyon liralık bir yatırımla, 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan okul için hayırsever işadamı Bölünmez'e teşekkür etti.

        İnşa edilen okula merhum Safitürk'ün adının verilmesini Deriklilerin bir vefası olarak gördüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

        "Türkiye, son yıllarda maalesef bir yandan bölücü terör örgütü PKK'nın ve bölgemizin böğrüne sokulmuş bir hançer olarak DEAŞ'ın, diğer yandan da FETÖ ihanet çetesinin saldırılarına maruz kaldı. Bu saldırılarda güvenlik güçlerimizden ve vatandaşlarımızdan çok sayıda kaybımız oldu ama hamdolsun bölge insanımız ve milletimizin tamamıyla el ele vererek saldırıların üstesinden gelmeyi başardık. Türkiye'nin terör örgütleri vasıtasıyla diz çöktürülemeyecek bir ülke olduğunu hep birlikte dünyaya ilan ettik. Bölgede bölücü örgütün saldırılarına, tehditlerine boyun eğmeyerek ülkesinin ve devletinin yanında yer alan tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk'ün ve diğer tüm şehitlerimizin fedakarlıkları Allah'ın izniyle boşa gitmemiştir."

        "Çukur eylemleriyle, bombalı saldırılarla, suikastlarla akla hayale gelmeyecek alçakça yöntemlerle ülkemize saldıranların bedenleri gibi isimleri de yok olup gidecektir. Buna karşılık şehitlerimizin her biri yüreğimizde ve burada olduğu gibi eserlerimizde yaşamaya devam edecektir." diyen Eroğan, ülkenin ve milletin bekası için hayatlarını feda eden tüm şehitlere bir kez daha Allah'tan rahmet, gazilere sıhhat ve afiyet diledi.

        "TÜRKİYE BİR DAHA O ACI GÜNLERİ YAŞAMAYACAKTIR"

        Erdoğan, devletinin, ülkesinin, milletinin yanında yer alarak terör örgütüne darbe üstüne darbe vurulmasına katkı sağlayan vatandaşların her birine teşekkür ettiğini vurguladı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlü bir şekilde muhafaza ettiğimiz sürece inşallah Türkiye bir daha o acı günleri yaşamayacaktır. Rabb'imden şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum, birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin daim olmasını temenni ediyorum. Bir kez daha Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Anadolu Lisemizin Deriklilere hayırlı olmasını diliyorum. Okulu ilçemize kazandıran Süleyman Bölünmez beyefendiyi tebrik ediyorum." diye konuştu.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından, Derik'te bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, AK Parti Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı ile hayırsever işadamı Süleyman Bölünmez'e verdiği talimatla okulun açılışını gerçekleştirdi.

        Erdoğan, açılış sırasında Gençlik ve Spor Bakanı Bak ve iş adamı Bölünmez'den, Derik'te bir de kapalı spor salonu yapılmasını istedi. Bölünmez de kuracakları eğitim vakfı aracılığıyla Derik'e içinde yüzme havuzunun da bulunduğu bir kapalı spor salonu yapacakları sözünü verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ