Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Müzik Seksendört'ün yeni parçası geliyor

        Seksendört grubunun klip çekimi için platodayım. Çekimlerin hemen ardından başladık konuşmaya. Son olarak Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz’i turlayan grup, nisana kadar Avrupa, Ege ve Karadeniz’e gideceklerinin müjdesini verdi. Anadolu’da çalmaktan oldukça keyif alıyorlar. “Hangisi?” diye sorduğumda hepsi heyecanlandı. Tuna Velibaşoğlu, “Eskişehir” diyerek söze başladı. Serter Karadeniz de ekledi: “Urfa muhteşemdi. Bu turnede Diyarbakır da çok iyiydi”. HT Cumartesi'nden Mete Aker'in röportajı...

        Bu yoğun tempo arasında Birol Ünel’in oyunculuğunu yapacağı ‘Kendimi Kandıramam’ın heyecanını yaşıyorlar. Şarkı aslında, dostları Nadas grubunun. Seksendört’e uygun hale getirmişler. Birol Ünel klibin hikâye kısmında geçmişinden kopamayan derbeder olmuş bir adamı canlandıracak. 2018’de albüm yapmak istediklerini de sözlerine ekleyen Seksendört’e müziğin onlar için nasıl bir iletişim yolu olduğunu sordum, Velibaşoğlu anlattı: “Sahnede insanlarla buluşmamız, farklı yerler gezmemiz, farklı şeyler yiyip başka kültürler görmemiz güzel bir iletişim yolu. Odanızda pijamayla bestelediğiniz şarkıyı hiç tanımadığınız bir insanla göz göze söylemek, bağıra çağıra. Belki ağlamak...” Konu dinleyicilerine geliyor elbette. Üç jenerasyondan da katılanlar oluyormuş konserlerde. Peki Seksendört dinleyicilerine sözlerinde neler anlatıyor? Velibaşoğlu: “Buradaki durumumuzu bile insanların kafasında en iyi şekilde canlandırmaya çalışıyorum. Arkadaki ağacın yeşilliğinden alüminyumun griliğine kadar onu sanatsal bir dile döküp anlatmak. Öyle bir laf edersiniz ki; ağacın altında küçük bir kedi yavrusu vardı. O da benim kadar yalnızdı dersiniz.” Bu esnada spontane gelişen bu söz hoşuna gitmiş olacak ki hemen “Yaz bunu yaz” dedi grup arkadaşlarına. “Birisinin içine dokunur bir yerde o da orada ağacın altındaki kedi yavrusunu görür bir yerde” diye sözlerini tamamladı. Klip çekilirken hava bir Aralık gününe göre sıcak. Karadeniz her klip çekiminden sonra hasta olduklarını anlattı; bu sefer olmayacaklar belli ki..

        REKLAM

        Neler dinliyorsunuz?

        Tuna Velibaşoğlu: Hepimizin çok farklı. O rengin de zaten o kadar farklı olması aslında Seksendört’ün içerisinde çok güzel bir gökkuşağı yaratıyor. Rock dinlediğim zamanlarda Glam Rock, grunge, punk dinliyorum. Genç takılıyorum hâlâ. Bazen de Hans Zimmer, John Williams’lar... Klasik müzik de. İşle de alakalı tabii. Mozart, Bach, Vivaldi...

        Serter Karadeniz: Elektronik müzik de dinliyorum, heavy metal de. Son dönemde Türkiye’de çıkan işleri takip etmeye çalışıyorum.

        Okan Özen: Ben herhalde grubun taş kafası sayılıyorum. Sert müzikleri seviyorum. Ancak içi dolu olanları. Armonisel, karışık işler. Onları çözümlemeye uğraşıyorum.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ