Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Seren Serengil mahkeme tarafından haksız bulundu
        1

        Özlem Yıldız, kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle Seren Serengil'e dava açmıştı.

        2

        Hürriyet'in haberine göre; Davalı Seren Serengil, 1 Ekim 2014 tarihli "Kim Ne Derse Desin" adlı televizyon programında sunuculuk yaptığı dönemde Özlem Yıldız ile ilgili şok ifadeler kullanmıştı.

        3

        İstinaf Mahkemesi, "Senin davranışların normal değil", "Para için evlenmişti", "... Çocuğunu bırakıp erkeklerle pavyona gitmiş", "Tip olarak şirin görünen, bunu avantaj olarak kullanan, aslında son derece hesapçı bir kız", "Saman altından su yürüten tiplerden bir tanesi", "Bu yaz Çeşme’de yani bayağı bir kandırdılar onu", "Zaten o karaktersizliktir yani" gibi cümlelerle Özlem Yıldız’ın kişilik haklarına saldırıda bulunan davalı Seren Serengil’in temyiz başvurusunu reddetti.

        4

        Serengil, Özlem Yıldız’ın Sinan Serter’le evli olduğu dönemde arkadaşı Oğuz Aşıcı ile sosyal medyadan yazıştığını iddia etti.

        5

        Seren Serengil'in bu iddiasına karşılık Özlem Yıldız ve harekete geçti ve programa bağlandı. Özlem Yıldız, Seren Serengil'in bu sözlerine karşılık, "Oğuz Aşıcı sadece arkadaşım, doğru bir haber değil" dedi.

        6

        Seren Serengil de Özlem Yıldız'ın bu sözlerinden sonra hakaret içerikli cümleler kullandı.
        Bu diyalogdan sonra Özlem Yıldız, Serengil’e 20 bin lira manevi tazminat davası açtı.

        7

        Serengil ise magazin haberciliği yaptığını, programda davacı Özlem Yıldız’ı küçük düşürücü sözler kullanılmadığını belirterek davanın reddini istedi.

        8

        Beykoz’da açılan davada mahkeme Seren Serengil’in sarf ettiği bu sözler nedeniyle davacı Özlem Yıldız’a 17 bin lira tazminat ödemesine karar verdi.

        9

        Seren Serengil mahkemenin aleyhteki kararını temyiz edince dava dosyası İstanbul Bölge Adliyesi Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’ne (İstinaf mahkemesi) gitti. Ancak mahkeme Serengil'i haksız buldu.