Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Servetin yüzde 82’si yüzde 1’in cebine girdi - İş-Yaşam Haberleri

        Gazete Habertürk'ün haberine göre, İngiliz yardım kuruluşu Oxfam’ın son raporu küresel gelir adaletsizliğinin 2017’de de arttığını ortaya koydu. Kuruluş İsviçre’nin Davos kasabasında bugün başlayacak 48’inci Dünya Ekonomik Forumu (WEF) öncesinde “Çalışmayı ödüllendir, zenginliği değil” adlı raporunu açıkladı.

        Rapora göre 2017 yılında yaratılan küresel servetin yüzde 82’si en zengin yüzde 1’lik kesimin cebine gitti. En yoksul yüzde 50’yi oluşturan 3.7 milyar kişinin varlığı değişmedi. Raporda, en büyük beş moda markasının CEO’larının maaşlarının sadece dört günlük toplamının Bangladeş’teki tekstil işçilerinin ömür boyu kazandığından daha fazla olduğuna dikkat çekildi.

        İKİ GÜNDE BİR YENİ MİLYARDER

        Rapora göre Mart 2016 ile Mart 2017 arasında her iki günde bir yeni bir milyarder ortaya çıktı milyarderlerin sayısı 2 bin 43’e ulaştı. Bu yıl “Parçalanan Dünyada Ortak Gelecek Oluşturmak” ana temasıyla toplanacak WEF’e katılacak Oxfam Direktörü Winnie Byanyima, eşitsizlikle mücadele için hükümetleri hissedar ve genel müdür seviyesindeki çalışanların gelirlerini sınırlamaya, eşit işe eşit ücret vermeye, vergi kaçıranlara darbe indirmeye ve sağlık ve eğitime daha fazla bütçe ayırmaya çağıracak.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ