Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler SGK çalışma saatleri 2019: SGK kaçta açılır, kaçta kapanır? - Merak Edilenler Haberleri

        Türkiye’deki sosyal güvenlik sistemini sağlayan ve düzenleyen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), eski adıyla SSK, Türk vatandaşlarının yaralandığı sosyal güvenlik sistemlerinin uygulandığı kamu kurumudur. Sosyal sigortacılık ilkelerine dayalı, kolay erişilebilir ve malî açıdan sürdürülebilir sosyal güvenlik sistemini yürütmeyi amaçlamaktadır.

        Türkiye’deki sosyal güvenlik politikalarını geliştiren ve uygulayan SGK, gerçek ve tüzel kişilere hizmet verir. Kişilerin sosyal güvenlik konusundaki hak ve yükümlülüklerinin yerine getirilmesini kolaylaştırarak gerekli bilgilendirmeleri yapar. Sosyal güvenlik konularında uluslararası kuruluşlarla da işbirliği yapan SGK, vatandaşların sosyal güvenlik hakları konusunda kamu kurumları ile koordinasyonu ve işbirliğini sağlamakla da yükümlüdür. SGK, 16 Mayıs 2006 tarihinde kabul edilen 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu çerçevesinde kurulan bir kamu kurumudur. Eski sosyal güvenlik kurumları Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı kurumları birleştirilerek “SGK” adı altında yeniden yapılandırılmıştır. SGK, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlıdır.

        REKLAM

        SGK ÇALIŞMA SAATLERİ

        TC. Sosyal Güvenlik Kurumu SGK mesai saatleri hafta içi 08:00 – 17:00 saatleri arasındadır. Kurum öğle molası tatil vermektedir. Öğlen molası saatleri 12:00 – 13:00 saatleri arasındadır. SGK hafta sonları, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi dini bayramlarda ve ayrıca 1 Ocak, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos ve 15 Temmuz gibi resmi tatil günlerinde hizmet vermez.

        SGK Genel Müdürlüğü, Ziyabey Caddesi, No: 6 Balgat - Çankaya - Ankara - Türkiye adresinde bulunmaktadır. Ayrıca (0312) 207 8000 numaralı telefonla da ulaşabilirsiniz.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ