Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Siirt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Demirhan, “Biçerdöverle Ürün Hasadında Kontrol Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Uygulama Talimatı” doğrultusunda hasat dönemi boyunca biçerdöver kontrollerinin başlandığını dile getirdi.

        Siirt’te üretimi yapılan buğday, arpa, mısır, nohut, mercimek gibi büyük bir çoğunluğunun biçerdöverle hasat edildiğini söyleyen İl Müdürü Demirhan, “Ekimi yapılmış olun ürünlerin yaklaşık yüzde 50’sinin biçerdöverle hasadı beklenmektedir. Geçen sene ilimizde biçerdöverle yapılan buğday ve arpa hasadında daneürün kayıp oranı ortalama yüzde 2 olarak gerçekleşmiştir. Ürün hasadının başladığı ilimizde meydana gelebilecek daneürün kayıplarını yüzde 2’nin altına indirmek amacıyla yapılacak iş ve işlemler hakkında bilgileri içeren sirküler mektuplar paydaşlara gönderilmiştir. Bu kapsamda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personellerince saha ziyaretleri ile gerekli denetimler yapılmaya başlanmıştır” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler