Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Siirt'te hastaneye yetişemeyen Nuray Yıldız yolda doğum yaptı

        Siirt'te doğum için hastaneye yetiştirilmeye çalışılan kadın, yolda doğum yaptı.

        AA'nın haberine göre; Baykan ilçesinde doğum sancıları artan 24 yaşındaki Nuray Yıldız'ı, eşi, otomobille Siirt Devlet Hastanesi'ne götürmek istedi.

        HASTANEYE YETİŞEMEDİ...

        Yıldız'ın yolda sancılarının daha da artması üzerine yakınları, Siirt Devlet Hastanesi'nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Ahmet Yıldızbakan'ı arayarak durumu bildirdi.

        Bunun üzerine Başhekim Dr. Şeyda Kayhan ile, Nuray Yıldız ve eşinin bulunduğu yere ulaşan Yıldızbakan, doğumun başlaması üzerine Yıldız'a müdahale etti.

        Doğumun gerçekleştirilmesinin ardından anne ve bebeği Siirt Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

        REKLAM

        Bu sırada başhekim Kayhan'ın talimatıyla, anne ve bebeği için hastanede gereken hazırlıklar yapıldı. Yıldız ve bebeği, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Servisi'ne alındı.

        "HER ZAMAN HER YERE KOŞMAYA HAZIRIZ"

        Başhekim Kayhan, anne ve bebeğin hastaneye, takip amaçlı yatırıldığını dile getirdi.

        Kayhan, "Anne ve çocuk, bizim için çok önemliydi ve çok şükür ikisinin de sağlık durumu iyi. Hastalarımızın her zaman yanındayız. Devletimizin verdiği imkanlarla da her zaman her yere koşmaya hazırız" diye konuştu.

        Uzman Dr. Yıldızbakan ise yola çıkarken 112 acil servis ekiplerini de arayıp söz konusu mevkiye yönlendirdiklerini belirterek, "Doğum yol kenarında yapıldı. Hastaya hemen ilk müdahaleyi yaptık. Hastanın sağlıklı bir doğum yapmasını sağladık. Anne ve bebeğin durumu iyi" diye konuştu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ