The Mentalist

2. Sezon

Redemption
Bölüm 1
/Redemption
Yayın Tarihi: 24 Eylül 2009
Lisbon ve ekibi Sacramento’da bir alışveriş merkezindeki cinayeti Jane sayesinde çabucak çözer. Ancak olay çözülürken oldukça fazla hasar olması CBI başkanını çok kızdırır. Red John davasını Lisbon ve ekibinden alıp, Bosco’nun ekibine verir. Red John davasından alınması Jane için karar verme nedeni olmuştur. Lisbon’la devam edecek mi yoksa ayrılacak mı? Son bir davada daha ekibe yardım etmeye karar verir. Bir taraftan da Bosco’ya yakınlaşıp Red John davasıyla ilgili gelişmelerden haberdar olmak ister. Ama Bosco buna asla izin vermeyeceğini belirtir. Jane’in yeni planlar yapması gerekecektir. 
The Scarlet Letter
Bölüm 2
/The Scarlet Letter
Yayın Tarihi: 01 Ekim 2009
Kaliforniya eyalet senatör yardımcısının ölümünü CBI soruşturmaya başlar. Patrick Jane ayrı bir araştırma yapar, zira kurbanın senatörün ailesinden biriyle bir ilişki yaşadığından şüphelenmektedir.
Red Badge
Bölüm 3
/Red Badge
Yayın Tarihi: 08 Ekim 2009
Ajan Lisbon’un geçmişte yakaladığı azılı bir çocuk tacizcisi öldürülür. Kanıtlar Lisbon’u işaret eder. Fakat olay gecesiyle ilgili Lisbon hiçbir şeyi hatırlayamaz.
Red Menace
Bölüm 4
/Red Menace
Yayın Tarihi: 15 Ekim 2009
CBI ekibi, bir avukatın ölümüyle ilgili bilgi toplayabilmek için tehlikeli bir motosiklet çetesini soruşturmaya başlar. Söz konusu kurban çeteyi temsil ediyordu!
Red Scare
Bölüm 5
/Red Scare
Yayın Tarihi: 29 Ekim 2009
Yakın zamanda aldığı konakta ölü bulunan bir mimarla ilgili yapılan soruşturmada evin lanetlendiği ve gizli bir hazinenin olduğu söylentileri dolaşmaktadır. Ayrıca ilk ev sahibinin kızgın mirasçılarının varlığı da iddia edilmektedir.
Black Gold and Red Blood
Bölüm 6
/Black Gold and Red Blood
Yayın Tarihi: 05 Kasım 2009
CBI ekibi bir arazi davası ile ilgili işlenen cinayeti soruşturmaya başlar. Red John ile ilgili bilgi toplamak için Sam Bosco’yu gizlice takip eden Jane hapse girer.
Red Bulls
Bölüm 7
/Red Bulls
Yayın Tarihi: 12 Kasım 2009
Jane ve CBI ekibi, kaçırılan kurbanı bulmak için Lisbon’ın teşkilat ofisindeki güçlü rakibi Sam Bosco ile birlikte çalışmaya zorlanır.
His Red Right Hand
Bölüm 8
/His Red Right Hand
Yayın Tarihi: 19 Kasım 2009
Red John, CBI ofisine beklenmedik darbeyi vurarak üç ajanın ölümüne neden olur. Sam Bosco’nun durumu ise ciddiyetini korumaktadır.
A Price Above Rubies
Bölüm 9
/A Price Above Rubies
Yayın Tarihi: 10 Aralık 2009
Kuyumcuya yapılan soygun sırasında mağazaya giren adam ağır şekilde yaralanır. Adam, mağaza sahibinin kocasıdır. CBI ekibi vurgunun içerden yapıldığından şüphelenir. Şüpheler mağaza sahibinin iki yeğeni üzerine yoğunlaşır.
Throwing Fire
Bölüm 10
/Throwing Fire
Yayın Tarihi: 17 Aralık 2009
Prestijli bir Beyzbol Akademisi’nin kurucusu cinayete kurban gider. Soruşturmanın başlamasıyla Jane gençliğinde karnavalda yaptığı medyumluk günlerini hatırlar.
Rose-Colored Glasses
Bölüm 11
/Rose-Colored Glasses
Yayın Tarihi: 14 Ocak 2010
Eski bir lise öğrencisi ve eşi mezuniyet toplantısı öncesi öldürülür. Jane, kurnaz bir plan hazırlayıp katili ortaya çıkarmak ister fakat bu konuda Rigsby’nin yardımına ihtiyacı vardır.
Bleeding Heart
Bölüm 12
/Bleeding Heart
Yayın Tarihi: 21 Ocak 2010
Belediye başkanının medya ilişkileri sorumlusunun ölümü araştırılırken, davanın şüphelileri arasında olan bir eko-terörist Jane’i kaçırır. Bu arada CBI ekibi zoraki olarak belgesel çekilmesini kabul eder.
Redline
Bölüm 13
/Redline
Yayın Tarihi: 04 Şubat 2010
Oto galerisinde lüks bir arabanın bagajında başarılı bir satış sorumlusu kadının cesedi bulununca Jane ve CBI ekibi olayı soruşturmaya başlar.
Blood In, Blood Out
Bölüm 14
/Blood In, Blood Out
Yayın Tarihi: 11 Şubat 2010
Bir zamanlar Cho’nun Avon Park Playboys adlı çetesinin eski bir üyesi ölü bulununca Jane, Cho’nun gayriresmi soruşturmasına yardım etmek ister.
Red Herring
Bölüm 15
/Red Herring
Yayın Tarihi: 04 Mart 2010
Yemek yarışması sırasında bir şef zehirlenerek ölür. CBI, şefin rakipleri, ayrı yaşayan eşi ve hırslı asistanı arasından katili bulmak zorundadır.
Code Red
Bölüm 16
/Code Red
Yayın Tarihi: 11 Mart 2010
Biyolojik silah araştırması yapılan bir tesiste tehlikeli bir virüs kaçağı olur. Bir bilim adamının toksinle zehirlenip ölmesi CBI ekibini harekete geçirir. Lizbon ve Jane, ölümlerin cinayet olduğundan şüphelenirler.
The Red Box
Bölüm 17
/The Red Box
Yayın Tarihi: 01 Nisan 2010
CBI ekibi bir öğretmenin cinayetini araştırırken cesedinin yanında gizemli bir kırmızı kutu bulurlar. Bu arada CBI’da müdür değişir. Lizbon, yeni gelen patron Madeleine Hightower’ın yöneticilik vasıflarından endişelidir.
Aingavite Baa
Bölüm 18
/Aingavite Baa
Yayın Tarihi: 08 Nisan 2010
Ekip bir cinayet soruşturması yaparken Jane amnezi hastalığı olan bir tanıktan yardım ister. Cinayet davasının çözülebilmesi için Jane’in bu kadının zihnine girip anılarını açığa çıkarması gerekecektir.
Blood Money
Bölüm 19
/Blood Money
Yayın Tarihi: 22 Nisan 2010
Kelly Flower’ın öldürülmesinden sonra Jane kendi yöntemleriyle katili hemen tespit eder. Bu arada seri katil olabilecek bir davada ekip önemli ipuçları bulmuştur. Ancak Jane’in katili bulmak için kullandığı yöntemler sorunlara yol açar ve Lizbon’ın ekibi bir süreliğine askıya alınır.
Red All Over
Bölüm 20
/Red All Over
Yayın Tarihi: 29 Nisan 2010
CBI ekibi, çok büyük bir medya şirketinin CEO’sunun ölümünü soruşturuyor. Soruşturma sırasında gözler dini bir grubun karizmatik liderine yönelir.
18-5-04
Bölüm 21
/18-5-04
Yayın Tarihi: 06 Mayıs 2010
Parlak bir matematikçi, palyaço kılığına girmiş bir kişi tarafından vurularak öldürülür ve işaret parmağı alınır. Soruşturmaya giden CBI ekibi, matematikçinin paha biçilmez bir şifre kırma cihazı üzerinde çalıştığını öğrenir.
Red Letter
Bölüm 22
/Red Letter
Yayın Tarihi: 13 Mayıs 2010
Hector Brava, bir yardım kuruluşunda, insan ticareti ile ilgili konferansta önemli bir konuşma yapmadan önce öldürülür. Ekip soruşturmaya giderken patron, medya’da yer alan ünlü bir psikolok Kristina Frye’i de yardım etmesi için çağırır.