The Mentalist

4. Sezon

Scarlet Ribbons
Bölüm 1
/Scarlet Ribbons
Yayın Tarihi: 22 Eylül 2011
Jane, Red John olduğunu ileri süren Tim Carter’ı vurduktan sonra tutuklanmayı bekler. Tüm ekip askıya alınır. Ancak Jane’in şüpheleri vardır, Tim’in gerçekten Red John olup olmadığı konusunda. Kanıtlar kurbanın masum bir adam olduğunu gösterir.
Little Red Book
Bölüm 2
/Little Red Book
Yayın Tarihi: 29 Eylül 2011
Jane mahkemede suçsuz bulunarak CBI’a danışman olarak geri döner. Kıdemli ajan Ray Haffner’ın ekibine katılarak öldürülen eski bir fitness antrenörünün davasına bakar. Lizbon hala askıda olduğu için eski ekip bu davayı Jane’in liderliğinde kendi başlarına çözmeye çalışır. Ancak bu durum Ray’in ekibi ile aralarında sıkıntı yaratır.
Pretty Red Balloon
Bölüm 3
/Pretty Red Balloon
Yayın Tarihi: 06 Ekim 2011
9 yaşındaki bir çocuk kaçırılır. Annesi, Jane’in eski müşterilerinden biridir ancak Jane’in terapi yöntemlerine inanmadığı için başka bir terapistle çalışmaya başlamıştır. İşin ilginç yanı, çocuğun kaçırılma olayındaki tüm ipuçları yeni terapiste işaret eder!
Ring Around the Rosie
Bölüm 4
/Ring Around the Rosie
Yayın Tarihi: 13 Ekim 2011
Jane ve ekibin diğer üyeleri yeni patronlarıyla tanışmaya giderler. Katıldıkları siyasi mitingde Jane, karşılaştığı bir adamın seri katil olduğunu kanıtlamaya çalışırken Lisbon, aynı mitingde itirafçı olan bir katilin suçsuz olduğunu ispatlamaya çalışır.
Blood and Sand
Bölüm 5
/Blood and Sand
Yayın Tarihi: 20 Ekim 2011
CBI ekibi, Kaliforniya sahilinde bulunan San Felix adasındaki bir cinayeti çözmek için görevlendirilir. Ekip kurbanın geçmişini araştırırken katilin, babasından intikam almak isteyen bir korucu çocuğun olabileceği ipuçları elde eder.
Where in the World is Carmine O’Brien?
Bölüm 6
/Where in the World is Carmine O’Brien?
Yayın Tarihi: 27 Ekim 2011
Resort kasabasındaki Fairmont polis şefi Marnie Green öldürülür. CBI ekibi cinayeti çözmeye çalışırken Lisbon’ın ödül avcısı kardeşinin takip ettiği adam şüpheli olunca o da ister istemez soruşturmaya dahil olur. Şüpheliler arasında Rus uyuşturucu kaçakçıları da işin içine girince işler biraz karışır!
Blinking Red Light
Bölüm 7
/Blinking Red Light
Yayın Tarihi: 03 Kasım 2011
CBI bir seri katilin peşindedir. Jane, davayla ilgilenen, takıntılı bir blog yazarının katil olabileceğinden şüphelenir. Bunu kanıtlamak için yine kendine has yöntemler kullanacaktır.
Pink Tops
Bölüm 8
/Pink Tops
Yayın Tarihi: 17 Kasım 2011
CBI bir uyuşturucu satıcısının peşindeyken, bir gece kulübünün dışında uyuşturucu satıcısı öldürülür. Ekip katilin peşine düşer.
The Redshirt
Bölüm 9
/The Redshirt
Yayın Tarihi: 08 Aralık 2011
Emekli bir profesyonel oyun kurucunun asistanı bir araba kazasında ölür. Kaza sonrası araştırma yapan ekip, bu kazada aslında asistanın değil oyuncunun hedef alındığını anlar. Şüpheliler arasında oyuncunun eski bir takım arkadaşı vardır.
Fugue in Red
Bölüm 10
/Fugue in Red
Yayın Tarihi: 15 Aralık 2011
Başarılı bir itfaiyeci olan Paul Satterfield öldürülüp, cesedi bataklığa atılır. Soruşturma için bölgeye gelen ekip araştırma yaparken Jane saldırıya uğrar ve kısa süreli bir hafıza kaybı yaşar. Cinayette tüm gözler öldürülen itfaiyecinin karısındadır. Katili ortaya çıkarmak için Jane bir tuzak hazırlar.
Always Bet on Red
Bölüm 11
/Always Bet on Red
Yayın Tarihi: 12 Ocak 2012
Ekip boşanma avukatının ölümünü soruştururken Jane, Red John'un hâlâ hayatta olabileceğini keşfeder ve çok fazla soru soran bir FBI ajanından şüphelenir.
My Bloody Valentine
Bölüm 12
/My Bloody Valentine
Yayın Tarihi: 19 Ocak 2012
CBI, bir suç örgütü patronunun oğlunun cinayet davası ile ilgili araştırma yapar. Bu sırada Grace, bir katilin peşinden giderken saldırgan bir tanıkla tek başına kalması sorun çıkarır.
Red is the New Black
Bölüm 13
/Red is the New Black
Yayın Tarihi: 02 Şubat 2012
Ünlü bir moda tasarımcısı yeni koleksiyonuna hazırlanırken öldürülmüş olarak bulunur. Diğer taraftan Ajan Darcy, Jane’in öldürdüğü adamın Red John olmadığını ispat eder.
At First Blush
Bölüm 14
/At First Blush
Yayın Tarihi: 09 Şubat 2012
Patrick cinayetten yargılanan bir kadının masum olduğuna inanır ve jüri üyeleri müzakerelerine tam başlarken Lizbon'ı soruşturma açma konusunda ikna eder.
War of the Roses
Bölüm 15
/War of the Roses
Yayın Tarihi: 16 Şubat 2012
Patrick'in kurtarmaya yardımcı olduğu bir katil, CBI'nin bir cinayeti çözmesine yardım edebilecek bilgilere sahiptir. Ancak aralarındaki romantik çekim, soruşturmaya müdahale edebilir.
His Thoughts Were Red Thoughts
Bölüm 16
/His Thoughts Were Red Thoughts
Yayın Tarihi: 23 Şubat 2012
Bir tarikat liderini canlandırmaya çalışan adam öldürülür. Patrick tarikat üyelerinin bu cinayette bir parmağı olduğunu düşünür ve katili ortaya çıkar.
Cheap Burgundy
Bölüm 17
/Cheap Burgundy
Yayın Tarihi: 08 Mart 2012
CBI, bir cinayet işlediğini itiraf eden kendini beğenmiş bir işletme sahibini bulmaya çalışırken, FBI ajanı Darcy, Jane'in cinayet soruşturması için yardım ister. Onun asıl amacı, Jane’in Red John ile olan ilişkisi hakkında daha fazla bilgi edinmektir.
Ruddy Cheeks
Bölüm 18
/Ruddy Cheeks
Yayın Tarihi: 09 Mart 2012
CBI, sadece bir kaç hafta yaşamı kalmış kanser hastasının neden ve kimin öldürdüğünü anlamaya çalışırken, Cho'nun bağımlılığı sahada az kalsın geri dönüşü olmayan bir hataya sebep olur.
Pink Champagne on Ice
Bölüm 19
/Pink Champagne on Ice
Yayın Tarihi: 29 Mart 2012
Jane eski bir sihirbaz arkadaşının kaçırılan kız arkadaşını kurtarmak için çalıştığı kumarhaneyi soymaya zorlandığını keşfeder. Ona yardım etmeye çalışır.
Something Rotten in Redmund
Bölüm 20
/Something Rotten in Redmund
Yayın Tarihi: 05 Nisan 2012
Bir lisede, ingilizce öğretmeni cinayetinin araştırılması Jane'e, oyunculuk becerilerini bir drama sınıfında sergileme fırsatı verir.
Ruby Slippers
Bölüm 21
/Ruby Slippers
Yayın Tarihi: 26 Nisan 2012
Jane ve CBI ekibi, büyük bir tiyatro sahnesinin arkasında yakılmış bir cesetle ilgili soruşturma yaparken gösterişli bir gece kulübünün dünyasına girerler.
So Long, and Thanks for All the Red Snapper
Bölüm 22
/So Long, and Thanks for All the Red Snapper
Yayın Tarihi: 03 Mayıs 2012
Summer, bir sörfçünün ölümüyle ilgili soruşturma yaparken, Lizbon’ın eski anıları canlanır. Bu arada Summer, Cho ile ilişkisini etkileyecek bir karar verme aşamasındadır.
Red Rover, Red Rover
Bölüm 23
/Red Rover, Red Rover
Yayın Tarihi: 10 Mayıs 2012
Jane, Red John'u bulmaya çalışmaktan vazgeçmeyi düşünüyor olsa da, cinayet zanlılarının itiraflarını almaya yönelik alışılmışın dışındaki yöntemleri sonunda çizgiyi aşmış olabilir.