The Mentalist

5. Sezon

The Crimson Ticket
Bölüm 1
/The Crimson Ticket
Yayın Tarihi: 30 Eylül 2012
Patrick Jane, Red John’la bağlantısını anlayabilmek için Lorelei’yi sorgulamaya alır. CBI ise, otel çalışanı cinayetini aydınlatmak için FBI ile birlikte çalışmak zorundadır.
Devil's Cherry
Bölüm 2
/Devil's Cherry
Yayın Tarihi: 07 Ekim 2012
Patrick Jane, elmas ustasının cinayetini araştırırken bilmeden uyuşturucu yutar ve ölen kızıyla ilgili halüsinasyon görmeye başlar.
Not One Red Cent
Bölüm 3
/Not One Red Cent
Yayın Tarihi: 14 Ekim 2012
CBI, bir banka soygunu sırasında meydana gelen cinayeti soruşturmaya başlar. Bu arada Jane, soygunun içerden birinin yardımıyla gerçekleşmiş olabileceğinden şüphe etmektedir.
Blood Feud
Bölüm 4
/Blood Feud
Yayın Tarihi: 21 Ekim 2012
CBI ekibinin soruşturduğu bir cinayet vakası şehrin iki çetesi arasındaki bölge savaşını yeniden tetikleme tehlikesi doğar. Rigsby ise, bu vaka vesilesi ile eski suçlu olan babası ile yeniden bir araya gelir.
Red Dawn
Bölüm 5
/Red Dawn
Yayın Tarihi: 28 Ekim 2012
Patrick’in CBI ile ilk çalışma gününe dönüş: Red John soruşturması kapsamında Patrick kanıt talebinde bulunur. Sonuçta, öldürülen hakimin oğlu vakasında ekibe yardımcı olmaya çalışır.
Cherry Picked
Bölüm 6
/Cherry Picked
Yayın Tarihi: 04 Kasım 2012
CBI ekibi sıradışı bir kaçırma vakasını aydınlatmaya çalışırken, Patrick hangi gardiyanın Lorelei’nin kaçışına izin verdiğini ortaya çıkarmaya çalışır.
If It Bleeds, It Leads
Bölüm 7
/If It Bleeds, It Leads
Yayın Tarihi: 11 Kasım 2012
Genç bir televizyon muhabiri öldürülmüştür. CBI, katilin araştırılan kişiler arasından biri olabileceğini düşünmektedir.
Red Sails In The Sunset
Bölüm 8
/Red Sails In The Sunset
Yayın Tarihi: 18 Kasım 2012
Patrick, Lorelei’nin kaçışını ayarlar ve sonra kaçırır. Amacı Red John ile ilgili cevapları elde etmektir. Bu arada, Lorelei’nin annesi ailesi ile ilgili sarsıcı bir detayı ajan Lisbon’la paylaşır.
Black Cherry
Bölüm 9
/Black Cherry
Yayın Tarihi: 25 Kasım 2012
CBI ekibi, eski bir çete üyesi olan emlak komisyoncusunun cinayetini araştırmaya başlar.
Panama Red
Bölüm 10
/Panama Red
Yayın Tarihi: 09 Aralık 2012
Patrick, genç bir bitki bilimcinin öldürülmeden önce değerli bir uyuşturucu türü üzerinde çalıştığını öğrenir. Cho ise, bir baskın sırasında sürpriz bir şekilde eski arkadaşı ile karşılaşır.
Days Of Wine & Roses
Bölüm 11
/Days Of Wine & Roses
Yayın Tarihi: 06 Ocak 2013
Senatörün kızı sokakta ölü bulunur. Cinayetin izleri Patrick’i Dr. Michael Rubin’in rehabilitasyon kliniğine kadar götürür. Vakanın şüphelisi ve teşvik nedeni çoktur. Cinayete kurban giden kız daha önce, annesine ait olan yakut kolyeyi uyuşturucu satın almak için çalmıştır. Bu arada, hakim Davis artık Lisbon’a yardımcı olmamaktadır fakat Lisbon’nun Volker saplantısı devam etmektedir.
Little Red Corvette
Bölüm 12
/Little Red Corvette
Yayın Tarihi: 13 Ocak 2013
Tommy Volker, içerden birinin yardımıyla ajan Lisbon’un bir adım önündedir fakat CBI ekibi, cinayet tanıklarından birine ulaşmak için iz sürmeye devam etmektedir.
The Red Barn
Bölüm 13
/The Red Barn
Yayın Tarihi: 27 Ocak 2013
Terkedilmiş bir ahırda üç cesedin bulunması Patrick’in Red John ve tarikat arasında sağlam bir bağlantı kurmasını sağlar.
Red In Tooth And Claw
Bölüm 14
/Red In Tooth And Claw
Yayın Tarihi: 17 Şubat 2013
CBI ekibi, yüksek lisans öğrencisinin cinayetini soruşturmaya gider ve Patrick poker oyunu konusunda Bertram’a yardımcı olur.
Red Lacguer Nail Polish
Bölüm 15
/Red Lacguer Nail Polish
Yayın Tarihi: 03 Mart 2013
Sosyetik bir kadının yakılmış ceset kalıntıları malikanede bulunur. CBI ekibi, birkaç kişi arasında yaşanan bir miras kavgasını ortaya çıkarır.
There Will Be Blood
Bölüm 16
/There Will Be Blood
Yayın Tarihi: 10 Mart 2013
Lorelei tekrar ortaya çıkar ve bir kadını öldürür. Öldürülen kadın, belki de Lorelie’nin kız kardeşini öldüren Red John’a yardım etmiştir.
Red, White And Blue
Bölüm 17
/Red, White And Blue
Yayın Tarihi: 17 Mart 2013
Akşam eğlencesi sonrası bir kadın asker öldürülür. Tek olası tanık da hafıza kaybı yaşayan emektar arkadaşıdır.
Behind The Red Curtain
Bölüm 18
/Behind The Red Curtain
Yayın Tarihi: 24 Mart 2013
Sacramento müzikali sırasında bir aktris ölür. Patrick, katili bulmak için La Roche’un yardımına ihtiyacı olacaktır.
Red Letter Day
Bölüm 19
/Red Letter Day
Yayın Tarihi: 14 Nisan 2013
CBI ekibi, bir cinayeti çözmek için eski batıdaki bir kente gider. Robert Kirkland, Patrick’in Red John hakkındaki araştırmasını ele geçirir.
Red Velvet Cupcakes
Bölüm 20
/Red Velvet Cupcakes
Yayın Tarihi: 21 Nisan 2013
CBI ekibi, bir cinayeti çözmek için radyo terapistin yardımına ihtiyacı olur. Terapist aynı zamanda ajan Rigsby ve Van Pelt arasında yaşanan gerginliği aşmasına yardımcı olabilir.
Red And Itchy
Bölüm 21
/Red And Itchy
Yayın Tarihi: 28 Nisan 2013
Patrick, LaRoche’un kasasından çalınan saklama kabını bulmaya yardımcı olur. Bu da CBI’daki köstebiğin kimliğini ortaya çıkarabilir.