İstanbul’un İtilaf devletlerince işgalinin yaşandığı 16 Mart 1920 ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihi arasındaki altı haftalık tarihsel süreci anlatacak olan dizi, Milli Mücadele ruhunu ekrana taşıyacak.
Bölüm 1
Yayın Tarihi: 17 Mart 2020
Tarihler bundan tam 100 sene önce 16 Mart 1920’yi göstermektedir. Bomboş sokakların sessizliğini işgal kuvvetlerine ait askerlerin postal sesleri bozmaktadır. Kamyonlardan inen Hindu ve İngiliz askerlerinin girdiği karakolda çıkan çatışmalar sonucu acı kayıplar yaşanmaktadır.
Bölüm 2
Yayın Tarihi: 17 Mart 2020
İşgal Kuvvetleri karşılarında gitgide direnen bir halk, Anadolu’ya geçip Milli Mücadele’ye katılma eğilimleri artan Mebuslar ve giderek güçlenen bir Kuva-yı Milliye hareketini bulacaklardır.
Bölüm 3
Yayın Tarihi: 24 Mart 2020
İtilaf devletlerince işgale uğrayan İstanbul’daki Mebusan Meclisi mebuslarının, Heyet-i Temsiliye Başkanı Mustafa Kemal’in de talimatına uyarak yeni kurulacak meclis için Ankara’ya olan yolculukları ve de milli mücadeleye destek sağlamak için Anadolu’ya silah sevkiyatını başlatan halkın mücadelesi anlatılacak...
Bölüm 4
Yayın Tarihi: 24 Mart 2020
Heyet-i Temsiliye Başkanı Mustafa Kemal’in çağrısına uyarak yeni bir meclis açmak için Ankara’ya ulaşan mebusların yaşadığı süreç anlatılıyor. Ayrıca istifa eden Salih Hulusi Paşa hükümetinin yerine İngilizler ile iş birliği içinde olan Damat Ferit Paşa hükümetinin kurulması ve planları, Anadolu’ya silahları ulaştıran İstanbul’daki milli mücadele sevdalılarının faaliyetleri ve İhsan Bey’in kurduğu gizli telgraf merkezinde Ankara ile kurdukları irtibat yer alıyor.
Bölüm 5
Yayın Tarihi: 31 Mart 2020
Millet Meclisi’ni kurmak için Ankara’ya gelenlerin yaşadığı zorluklar, fikir ayrılıkları ve Meclisi açmak için yaptıkları çabalar anlatılacak. Bölümde ayrıca hükümetin başında olan Damat Ferit Paşa’nın Ankara’da Meclisi açmayı düşünen Milli Mücadele taraftarlarına karşı mücadelesi ile İngilizlerin de desteklediği Kuva-yi İnzibatiye ordusunu kurması yer alacak. Anadolu’da çıkan isyanlar ile Anzavur’un ordusuyla beraber Ankara sınırına kadar olan ilerleyişi ve Meclisin açılmasına mani olmaya çalışan tehditler de işlenen diğer konular olacak.
Ya İstiklal Ya Ölüm 11-12. Bölüm (FİNAL)
Bölüm 6
/Ya İstiklal Ya Ölüm 11-12. Bölüm (FİNAL)
Yayın Tarihi: 31 Mart 2021
16 Mart 1920’de İtilaf devletlerince işgale uğrayan İstanbul’un işgali sonrasında Anadolu’da açılması planlanan Meclisin tüm zorluklar, yokluklar, talihsizlikler ve engellemelere rağmen büyük bir coşkuyla açılışı anlatılacak… Bir önceki bölümde, mebuslar ve askerler, Nisan ayının sonlarında açılması planlanan Millet Meclisi’ne yönelik Anzavur kuvvetlerinin saldırısına hazırlıksız yakalanmışlardı…
Bölüm 7
Yayın Tarihi: 07 Nisan 2020
Bölüm 8
Yayın Tarihi: 07 Nisan 2020
Bölüm 9
Yayın Tarihi: 14 Nisan 2020
Bölüm 10
Yayın Tarihi: 14 Nisan 2020
Bölüm 11
Yayın Tarihi: 21 Nisan 2020