Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Sınır birlikleri en üst hazırlık seviyesine getirildi

        Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) karargahlara verilen emir kapsamındasınırbirlikleri, olası Afrin operasyonuna yönelik en üst hazırlık seviyesine getirildi.

        Türkiye'ninsınırgüvenliğine yönelik tehdit oluşturan Afrin, Hatay'ın Amanos Dağları'ndan sızdırılan silah ve mühimmatla ülkeye yönelik terör eylemlerini de besleyen merkez olarak dikkati çekiyor. Türkiye'nin uluslararası antlaşmalardan doğan haklarını kullanarak yapması olası birsınırötesi operasyon gündemdeyken TSK de hazırlıklar hızlandırıldı.

        AA'nın haberine göre; Suriyesınırındaki birliklere takviye amaçlı gönderilen tanklar, Hatay'ın Hassa ve Kırıkhan ilçelerine ulaştı. Tanklar, güvenlik önlemleri altındasınırbirliklerine sevk edildi. Karargahlara verilen emir kapsamında dasınırbirlikleri, olası Afrin operasyonuna yönelik en üst hazırlık seviyesine getirildi.

        REKLAM

        "HER TÜRLÜ TEDBİR ALINACAK"

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün toplanan Milli Güvenlik Kurulunda da Türkiye'nin asayiş ve güvenliğini etkileyen iç ve dış gelişmeler ile Türkiye'yi yakından ilgilendiren uluslararası konular gözden geçirilmiş ve terörle mücadele çalışmaları tüm boyutlarıyla görüşülmüştü.

        Toplantının ardından yayımlanan bildiride ise "Türkiye'nin,sınırlarının hemen yanı başında bir terör koridoru oluşturulması ve bir terörist ordusu kurulmasına izin vermeyeceği, bu konuda gereken her türlü tedbirin alınacağı belirtilmiştir." ifadesi de yer almıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ