Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta yaylaya çıkan üreticilere çadır ve malzeme desteği sağlandı.

        Şırnak Valiliği ve GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığınca uygulamaya geçirilen "GAP ile Haydi Yaylaya Projesi" kapsamında, güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarının ardından açılan yaylalara çıkan 25 çiftçiye çadır, güneş paneli, invertör ve yayık makinesi verildi.

        Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde yapılan dağıtım töreninde konuşan Vali Yardımcısı Sercan Gökdemir, güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları sayesinde yaylaların huzura kavuştuğunu söyledi.

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bekir Kılıç ise destek ile yaylaya çıkan göçerlerin yaşam standardını yükseltmeyi hedeflediklerini belirterek, "25 üreticiye 50 metrakerelik yaşam çadırı, güneş enerjisi paneli, yayık makinesi teslim ettik. Yayla hayvancılığını göçerliği destekliyoruz ve bunların ilimiz için bir değer olduğunu biliyoruz." ifadesini kullandı.

        Yardım malzemesi alan Mehmet Sipki, projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Allah devletimizden razı olsun. İhtiyacımız olan malzemeleri bizlere verdiler. Kendi paramla alsam 8-9 bin liraya alacağım malzemelere 2 bin 180 lira katkıyla sahip oldum." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler