Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Soçi Kongresi sonrası Türkiye'den BM'ye flaş uyarı: PYD...

        Habertürk TV'den Mahmut Gürer'in Dışişleri kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Soçi Kongresi sonrası Dışişleri yetkilileri BM Suriye Özel Temsilcisi De Mistura ile bir görüşme gerçekleştirdi.

        Dışişleri yetkililerinin anayasa komisyonundaki kişileri seçecek olan De Mistura'ya PYD konusunda uyarılarda bulunulduğu ve De Mistura'nın bu konuda olumlu yanıt verdiği belirtildi.

        Soçi Kongresi'nde alınan karara göre, De Mistura'nın garantör ülkelerden gelen 50'şer kişilik listeleri (toplam 150 kişi) değerlendirerek 40 kişilik bir anayasa komisyonu oluşturacağı bildirildi. BM temsilcisinin, listelerde yer alan isimlerin dışında komisyona dışardan isimler de alabileceği belirtildi.

        REKLAM

        "RUSLAR 'BİZ DE BİLMİYORDUK' DEDİLER"

        Soçi'de gündemi meşgul eden bir diğer önemli konu da terörist Mihraç Ural olmuştu. Dışişleri kaynakları, Ural'ın kongreye katılımın da Rusya'nın habersiz olduğunu ve uydurma bir isimle katıldığını belirttiler. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da daha önce yaptığı açıklamada, Ural'ın ülkeye sahte evraklarla girmiş olduğunu ve bu bilginin Putin tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletildiğini söylemişti.

        Ural'ın tutuklanıp iade edilmesi için Türkiye'nin girişimleri sürdüğü ifade edildi.

        Soçi'de yaşanan bayrak krizine ilişkin ise Rus yetkililerin, Suriye bayrağı olduğu için böyle bir uygulama yaptıklarını söyledikleri belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ