Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: 100 bin imzada son durum! Doğu Perinçek 100 bin imzayı geçti mi?

        Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu'nun ardından Doğu Perinçek de resmi olmayan sonuçlara göre cumhurbaşkanlığı adaylığı için yeterli imzayı toplamış oldu. Gelen son bilgilere göre, Meral Akşener 251 bin 059, Temel Karamollaoğlu 163 bin 799 Doğu Perinçek 110 bin 030, Vecdet Öz ise 2 bin 707 imza topladı.

        İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşeneri, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Adalet Partisi Genel Başkan Vecdet Öz'ün 100 bin imza ile aday olmak için yaptığı başvuru YSK tarafından kabul edildi. 4 aday için imza toplama süreci 4 MayısCuma günü başladı. 100 bin imza süreci bu akşam 20.00'da sona eriyor. Şu ana kadar yarım milyon civarında imza toplandı.

        Akşener ve Temel Karamollaoğlu imza toplama süresinin başlamasından kısa bir süre sonra 100 bin imzayı toplamayı başardı. Perinçek de bugün itibariyle atılan imzalar sonucunda 100 bin imzanın üzerine çıktı.

        İmza işlemi bu sabah 08.00 itibarı ile kaldığı yerden devam ediyor.

        REKLAM

        Adayların dün itibarı ile topladıkları imza sayılar şöyle:

        Meral Akşener:251 bin 059

        Temel Karamollaoğlu:163 bin799

        Doğu Perinçek: 110 bin030

        Vecdet Öz: 2 bin707

        VATAN PARTİSİ'NDEN AÇIKLAMA

        Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, Genel Başkan Doğu Perinçek'in cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için toplanan 100 bin imzada varılan son durum ile alakalı Ankara İl Seçim Kurulu önünde açıklamalarda bulundu. Reyhan, imza kampanyasında kendilerine yardımcı olan herkese teşekkür ederek, “Bugün saat 11 itibariyle Genel Başkanımız Doğu Perinçek Anayasa’da öngörülen 100 bin seçmen onayını alarak resmen cumhurbaşkanı adayı olmuştur. Saat 20’ye kadar bütün vatandaşlarımızı bu tarihi olaya tanık olmaları için ilçe seçim kurumlarına davet ediyoruz. Bizimle birlikte bu gururu paylaşmaya davet ediyoruz. Bundan sonraki hedefimiz 24 Haziran’dan zaferle dönmektir” ifadelerini kullandı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ