Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Son dakika... Moskova'ya uçak düştü: 71 yolcu taşıyordu

        Rusya'nın Domodedovo Havalimanından kalkan ve içinde 65 yolcu ile 6 mürettebatın bulunduğu Saratov Havayolları'na ait Antonov An-148 tipi yolcu uçağı, kalkıştan kısa bir süre sonra düştü.Rusya'daki uçak kazasında 2 kişinin ise cesedine ulaşıldı

        Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov Rus medyasına yaptığı açıklamada, yapılan çalışmalar sonucunda, kazadan kurtulan bulunmadığı sonucuna ulaştıklarını söyledi.

        KURTULAN YOK

        Kaza nedeniyle hayatını kaybeden 65 yolcu ve 6 mürettebatın kimliklerinin belirlenmesi için çalışmaların başladığını belirten Sokolov, “Bazı yolcuların kimlik tespiti, kazanın şiddeti nedeniyle uzun sürebilir. Hayatını kaybedenlerin akrabalarından biyolojik verilere ihtiyacımız olacak.” dedi.

        ÖZEL BİR ARAŞTIRMA KOMİTESİ KURULACAK

        Öte yandan, uçağın kara kutusu kısa sürede bulunurken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kazanın soruşturulması için özel bir araştırma komitesi kurulması talimatı verdi.

        Rusya Acil Durum Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Moskova'daki Domodedovo Havalimanından kalkan Saratov Havayollarına ait Antonov An-148 tipi yolcu uçağıyla kalkıştan 10 dakika sonra bağlantının kesildiği ifade edildi.

        PUTİN'DEN BAŞSAĞLIĞI

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus Antonov 148 tipi yolcu uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

        Putin'in basın sözcüsü Dmitri Peskov, "Cumhurbaşkanı, hükümete Moskova bölgesindeki uçak kazasıyla bağlantılı olarak özel bir komisyon kurma talimatı verdi. Cumhurbaşkanı ayrıca, bu felakette yakınlarını ve dostlarını kaybeden herkese derin bir başsağlığı diledi" ifadelerini kullandı.

        Ria Novosti'ye konuşan bir acil servis görevlisi, uçağın Moskova'nın banliyösü Podmoskovye'in Ramenskoye bölgesine düştüğünü söyledi.Moskova'dan kalkan uçağın,RusyaKazakistan sınırıda yer alan, Orsk kentine gitmekte olduğu duyuruldu.

        Rus haber ajansı Interfax, muhtemelen uçakta bulunan 71 kişinin de hayatını kaybetmiş olabileceğini duyurdu. AA muhabiri, yolcular arasında 1 çocuk olabileceğini aktardı.Kurtarma ekiplerinin bölgede arama çalışma başlattığı duyuruldu.

        REKLAM

        RusyaUlaştırma Bakanı Maksim Sokolov'un bölgeye gittiği, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

        Reuters'tan geçen son dakika bilgisine göre, Rus haber ajansı TASS, bir acil servis yetkilisine dayandırdığı haberinde kazada kurtulan olmadığını açıkladı.

        Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov'un olay yerine gittiği açıklandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olayda ölenlerin ailelerini taziyelerini iletti.

        ABD'DEN RUSYA'YA BAŞSAĞLIĞI MESAJI

        ABD yönetimi, bir yolcu uçağının düşmesi dolayısıyla Rusya'ya başsağlığı diledi.

        Beyaz Saray tarafından yapılan taziye açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

        "ABD halkı, Saratov Havayolları Uçak 703'de bulundukları için trajik bir şekilde hayatını kaybedenlerden dolayı derin üzüntü içerisindedir. Bu elim kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve Rusya halkına başsağlığı diliyoruz."

        ARAP ÜLKELERİ, PUTİN'E BAŞSAĞLIĞI DİLEKLERİNİ İLETTİ

        Ürdün, Mısır ve Suudi Arabistan, Rusya'da yaşanan uçak kazasında 71 kişinin yaşamını yitirmesi dolayısıyla Devlet Başkanı Vladimir Putin'e taziyede bulundu.

        Ürdün haber ajansı PETRA'ya göre, Ürdün Kralı 2. Abdullah, Putin'e telgrafı göndererek, başsağlığı dileklerini iletti.

        Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Mısır hükümetinin bu zor gününde Rusya'nın yanında yer aldığı ifade edildi.

        Ezher Kurumu da yayınladığı açıklamayla kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

        Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Putin'e gönderdiği taziye telgrafında, Rus halkının ve yaşamını yitirenlerin yakınlarının acısını paylaştığını ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ