Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Son dakika... Afrin'de büyük operasyon başladı (Raco'dan ilk görüntüler)

        Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı'nda son durum... Harekatta bugün 42. gün. Dün Afrin'den şehit haberleri geldi. TSK'dan yapılan açıklamada, 8 askerin şehit olduğu, 26 asker, polis ve korucunun ise yaralandığı belirtildi. Çatışmalar, 1083 rakımlı tepede yoğunlaştı.

        RACO'DA STRATEJİK NOKTALARA TOP ATIŞLARI

        Habertürk muhabiri Çetiner Çetin'in aktardığına göre, Raco kent merkezine 7 noktadan kuşatma yapıldı. Kent merkezindeki terör örgütü PYD'ye ait iki stratejik nokta top atışları ile vuruldu. Akşam saatleri itibarıyla kuşatmanın yapıldığı 7 noktadan kent merkezine giriş yapılacağı belirtiliyor.

        YER ALTI TÜNELLERİ TESPİT EDİLDİ

        Bölgedeki güvenli kaynakları, operasyon süresi içinde ele geçirdiği 6 PKK/PYD'li teröristin sorgulamalarından aldığı bilgiler doğrultusunda kentte yer altı tünellerinin bulunduğu bölgelerin giriş çıkış noktalarını takibe aldı. Kaynaklar, Raco kent merkezinde 4 noktada tünel olduğu ve İHA'larla takip edildiği belirtiliyor.

        RACO'DAN İLK GÖRÜNTÜLER

        Afrin'de TSK ve ÖSO'nun girdiği Raco'dan ilk görüntüler geldi. Görüntülerde ÖSO güçlerinin araçlarla belde merkezine giriş yaptıkları görülüyor.

        AFRİN HAREKATI'NIN İKİNCİ AŞAMASI

        Afrin operasyonunun ikinci aşaması başladı. Dün 1083 nolu tepede yaşanan şiddetli çatışmaların ardından bu saatler itibarıyla Afrin kent merkezine giden güzargahtaki 4 kritik noktadan ilki olan Raco Yerleşim biriminde meskun mahal operasyonu başlatıldı. Cinderes için de hazırlıklar devam ediyor. Normal koşullarda 4 gün önce bölgede operasyonu başlatmayı planlayan güvenlik güçleri bölgedeki sivillerin çıkışını takiben operasyona hız verdi.

        Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, kent merkezinde 350 civarında terör örgütü PKK/PYD mensubu olduğu belirlendi. Kaynaklar kısa süre içinde Raco kent merkezinin kontrol altına alınacağını ve 5-6 gün süre içinde kentin patlayıcılardan temizlendikten sonra sivillerin dönüşüne kısa sürede açılacağını belirtiyorlar.

        8 ASKERİN ŞEHİT DÜŞTÜĞÜ 1083 RAKIMLI TEPE ELE GEÇİRİLDİ

        AA'nın aktardığı bilgilere göre; TSK ve ÖSOgüçleriMesekanlı, Mamalı, Atamanlı köylerini teröristlerden temizleyerek Raco belde merkezinin girişine ulaştı.

        TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de biri belde merkezi, 91'i köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 21'i stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 120 noktayı ele geçirdi. İlerleme sırasında, dün TSK unsurlarının teröristlerle çatışmasında 8 askerin şehit düştüğü 1083 rakımlı tepe de ele geçirildi.

        Teröristlerden temizlenen yerleşim birimleri ve stratejik noktalar şöyle:

        "Bülbül beldesi merkezi, beldeye bağlı Meydan Ekbez, Bendirek, Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa, Bak Ubasi, Ali Kar, Şeyh Huruz, Ömer Simo, Duraklı, Hayyam, Surain, Çarkanlı, Akanlı, Mikdad ve Ali Racu köyleri, Huruz Dağı, Darmık Dağı, Kurni Dağı, Havuz Tepesi ile Kürdo, Şeyh Huruz köyüne bağlı iki köy altı yerleşim; Racu beldesinde Mesekanlı, Mamalı, Atamanlı köyleri, Şeyh Mehmetli köyü, Ayn Batman Dağı, Yukarı Hacıkanlı, Aşağı Hacıkanlı, Derviş Obası, Hasan Kelkavi, Celeme, Edamanli, Kude, Ali Bekki, Bilal Köy ve 1083 rakımlı tepe, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, Süleyman Halil, Sati Şaği, Alkana, Kırmızı, Karri, Şerbanlı, Şedya, Harab Summak, Hantalli, Karababa, Sarı Uşağı, Rahmanlı, Maskah, Şeyh Muhammedli, Dudu, Semalık, Velikli, Kavanda köyleri, 687 .Tepe, 915. Tepe, 740. Tepe ile 1027. Tepe; Şeyh Hadid beldesinde Aşağı Sinara ve Yukarı Sinara, Karmanluk, Cukali Favkani ve Orta Çakallı köyleri ile Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak köyü ve Hac Bilal köyü; Cinderes beldesinde Hacı İskender, Deyr Ballut, Hammam, Nisriyye, Dükkan, Eşkan, Arşali, Muhammediye, Divan Fevkani, Divan Tahtani, onlara hakim 3 tepe, Mervane, Heygece, Tell Dilur, Bafler, Zehra, Aşağı Korgan ve Yukarı Korgan, Ebu Kabe ile Hacılar köyleri ile Mersides, Nisriyye, Amara ve Kila Tepeleri, Sattuf evleri ve Kalki köy altı yerleşimi, üs olarak kullanılan Beyyada noktası; Şeran beldesinde Burseya Dağı, Umranlı, Uverkan, İkidam, Şeltah, Merseva, Serincek, Kastel Cündo, Dikmetaş, Zeytinak, Arpaviran ve Dayr Savvan köyleri ile Sirgaya ve Nebi Huri Tepeleri ile Cemiliyye köy altı yerleşimi.

        RACO 2 SEKTÖRE BÖLÜNDÜ

        Raco kent merkezi operasyon amacı ile 2 sektöre bölünmüştü. Bu bölgelerde detaylı inceleme yapılacak. Bölgede terör örgütü PKK’nın 2 iletişim merkezi ve roleleri de sabah saatleri itibarıyla imha edildi.

        BAKAN CANİKLİ: TOPLAM 157 ŞEHİDİMİZ VAR

        Canikli, "615 kilometrekare alanda 94 meskun mahal ve 28 kritik noktanın hakimiyeti sağlanmıştır. Harekat kapsamında maalesef 41 Türk Silahlı Kuvvetlerimizden, 116 ÖSO mensubu olmak üzere toplam 157 şehidimiz vardır. Bu vesileyle bütün şehitlerimize rabbimden rahmet diliyorum. Harekatın başladığı günden bu yana en az 2 bin 295 terörist bölgeden temizlenmiş ve etkisiz hale getirilmiştir" diye konuştu.

        ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI AÇIKLANDI

        TSK'dan yapılan son açıklamaya göre 2295 terörist etkisiz hale getirildi. Afrin'de şu ana kadar 120 nokta teröristlerden temizlendi.

        9 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

        AA'nın aktardığına göre, Zeytin Dalı Harekatı'nda, ATAK helikopterleri ile yapılan atışlar sonucu, Afrin'in batısında tespit edilen 9 terörist etkisiz hale getirildi.Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede, milli ve yerli ATAK helikopterlerinin, Zeytin Dalı Harekatı'nda kara birliklerine yoğun ateş desteği sağlamaya ve PKK/KCK/PYD-YPG ile DEAŞ'a mensup terör örgütü unsurlarının korkulu rüyası olmaya devam ettiği bildirildi.

        REKLAM

        Bilgilendirmede, Afrin'in batısında tespit edilen PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu 9 teröristin ATAK helikopterleriyle yapılan atışlar sonucunda etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ