Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Son dakika: Ankara'yı dolu ve sel vurdu! Alarm verildi...
        1

        Ankara'da 15.30'da başlayan ve yaklaşık 15 dakika süren gök gürültülü kuvvetli sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Ankara'da bir anda başlayan şiddetli yağış hayatı durma noktasına getirdi.

        2

        İçişleri Bakanlığı binası yakınlarındaki alt geçitte mahsur kalan otobüsteki yolcular, itfaiye ekiplerince merdiven kurularak tahliye edildi.

        3

        Ankara'da sabah saatlerinden bu yana bulutlu olan hava beraberinde sağanak yağış getirdi. Şiddetli yağış bir süre sonra yerini doluya bıraktı. Yağışın etkisiyle Başkent'te hayat adeta durma noktasına geldi.

        4

        İçişleri Bakanlığı binası yakınlarında bulunan Akay Alt Geçidi'nde bir yolcu otobüsü mahsur kaldı.

        5

        Suyun neredeyse insan boyuna ulaştığı alt geçitte itfaiye ekiplerince merdiven kuruldu. Otobüste mahsur kalan yolcular merdivenle geçidin duvarından yukarı tahliye edildi.

        6

        Korku dolu anlar kameralara yansıdı. Genç bir kızın merdivenden çıkarken itfaiye ekiplerinin "Aşağı bakma. Korkmana gerek yok, merdiven sağlam" diyerek yardımcı olduğu görüldü.

        7

        Sağanak yağışın vurduğu Ankara'dan şok görüntüler...

        8

        Ankara'da kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat!

        Son Radar bilgilerine ve yapılan değerlendirmelere göre, önümüzdeki iki saatlik periyotta (15.30-17.30 TSİ) Ankara il genelinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu riski, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

        9

        Başlama-Bitiş Zamanı
        20.05.2018 15:20-20.05.2018 18:00

        10

        YURT GENELİ HAVA DURUMU
        Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Batman ve Siirt çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        11

        Yağışların öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Çankırı, Kastamonu'nun doğusu, Sivas'ın batısı ve Yozgat'ın doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

        12
        25
        26
        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ