Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Askerlik süresi uzadı mı sorusuna Genelkurmay Başkanlığı'ndan anında açıklama!

        SON DAKİKA HABERİ: Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapıldığı bildirilen "Askerlik uzadı" açıklaması jet hızıyla yalanlandı. HABERTURK.COM'un edindiği bilgiye göre asılsız haberin perde arkasında Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı yetkililerinin basın mensuplarına uyarısı yatıyor.

        Hürriyet'in özel haber imzasıyla verdiği ve başka büyük internet sitelerinde de yer verilen açıklamada şu ifadeler yer almıştı:

        "Milli Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı olağanüstü hal teskere planlama toplantısı sonucu nihai kararı hafta başı resmi gazete yayını ile duyurulacaktır. Hali hazırda silah altında bulunan ER/ERBAŞ zorunlu askerlik süreleri yenilenmiş olup, bu kararın tüm silahlı kuvvetler ile milletimize hayırlı olmasını temenni ederiz.

        REKLAM

        Kısa dönem askerlik görevlerinde herhangi bir değişikliğin olmadığını öncelikle bildirmeliyiz. Uzun dönem silah altı askerlerin , askerlik süreleri ise 12 ay, 4 dönem iken 18 ay, 6 dönem süresine çıkarılmış olup ikinci bir emre kadar değiştirilemeyecektir. (Ek izin süreleri tanınacaktır.)

        Ülkemizin içinde bulunduğu olağanüstü hali göz önünde bulundurarak bu kararı yerinde ve doğru bir planlama şekli olarak gördüğümüzü ve bu neden ile hızlı adımlarla yürürlüğe girmesini temin etmiş bulunmaktayız. Bu konu ile alakalı bilgilendirme formu Genelkurmay Başkanlığı resmi sitesinden yapılacaktır. Bu kararın Türk milleti ve mehmetçiğimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

        GENELKURMAY BAŞKANLIĞI''

        Sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde yer alan bu "açıklamanın", Genelkurmay antetli olduğu iddia edilen ekran görüntülerine de yer verildi.

        HABERTURK.COM GARİP İDDİAYI SORGULADI, SONUÇ: YALAN HABER

        Oysa işin aslı pek öyle değildi. Haberturk.com'un ulaştığı Ankara kaynakları ve askeri kaynaklar, bu şok iddiayı doğrulamıyordu. Üstelik Genelkurmay antetiyle geçildiği iddia edilen "askerlik uzatıldı" açıklamasının dili de açıklama yöntemi de şüphe uyandırıyordu. Kısa bir araştırmanın ardından da işin aslı astarı net bir şekilde ortaya çıktı. Söz konusu "açıklama" Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı yetkililerince basın mensuplarına "Bu açıklama yalandır, itibar etmeyin" şeklinde bir uyarıyla gönderilmişti. Uyarının gözden kaçırılması ve sadece uyarıda gönderilen alıntının okunması, "Askerlik uzadı" başlığıyla son dakika haberlerinin ortaya çıkmasına neden oldu. Bu "yalan" haber bir anda birçok büyük internet haber sitesinde ve sosyal medyada yayılmaya başladı.

        REKLAM

        GENELKURMAY'DAN "YALAN HABER" BAŞLIKLI AÇIKLAMA

        Ve sonunda kısa sürede büyük yankı uyandıran "son dakika haberi" ile ilgili jet hızıyla yalanlama geldi.

        Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'ndan yapılan "Yalan Haber" başlıklı açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan "askerlik uzatıldı" başlıklı habere ilişkin bilgi verildi.

        Açıklamada, "Askerlik süresinin uzatıldığına dair yapılan haberler tamamen asılsızdır. Böyle bir haber doğru değildir." ifadelerine yer verildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ