Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Yıldırım'dan son dakika Suriye açıklaması!

        AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Esenler 6. Olağan İlçe Kongresi'ne katıldı. Yıldırım, burada yaptığı konuşmada ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'deki operasyonuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu, 28 Şubat davasına ilişkin mesajlar verdi. Yıldırım'ın açıklamaları:

        "VİCDAN İSTİSMARI DEĞİL, SORUMLULUK GEREK"

        Geçtiğimiz günlerde Suriye'de alçak rejim kimyasal silahlarla çocukları, masum insanları katletti. Birdenbire dünyanın vicdanı olarak kendilerini gören ülkeler seslerini yükselttiler. Peki 7 yıldır Suriye'de insanlar katlediliyor. Vahşet devam ediyor. Sizin sadece kimyasal silah kullanıldığı zaman mı insanlığınız aklınıza geliyor? Bugüne kadar neredeydiniz? Ne kimyasal silahla ne normal bir silahla hiçbir insanın hayatına kast etmeyi inancımız da hukukumuz da kabul etmez. Ancak Suriye'de çözüm isteyenlerin göstermelik vicdan istismarı ile değil gerçekten sorumluluk alarak bu vahşetin sona erdirilmesi için daha çok çalışmaları gerekiyor. Sahada rekabet etmek ülkedeki sorunları çözemez.

        "SURİYE OPERASYONU OLUMLU BİR ADIM"

        Bugün bir operasyon düzenlendi. Bunu olumlu bir adım olarak görüyoruz. Ama kalıcı barış için daha fazlasına ihtiyaç var. Türkiye, bilinmelidir ki iç meseleleri kadar bölgedeki bütün sorunlara hakimdir. Gereken adımları atmaktadır. Dün BM'de onurumuz Kudüs için mazlumların gür sesi olduk. Bugün Doğu Guta'da, Duma'da yaşanan katliama karşı küresel barış çağrısı yapıyoruz.

        "28 ŞUBAT'IN HESABI SORULUYOR"

        28 Şubat bir postmodern darbe girişimiydi. Halkın seçtiği iktidarı uzaklaştırmak, korku ile tehdit ile iş başından uzaklaştırmak için hazırlanmış bir darbe girişimiydi. Milletin iradesini tanklarla ezmeye çalışan darbeci zihniyet o gün böbürlenerek '28 Şubat bin yıl devam edecek' dedi. Evet 28 Şubat devam ediyor. Nasıl devam ediyor? Hesap sorularak devam ediyor. Yargının önünde, hukuk devletinde hesabı soruluyor. Şunu herkes bilmelidir, bu ülkede, demokrasilerde hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz. Mutlaka geç de olsa hesabı sorulur. O gün hiç sorulamayacakmış gibi afra tafra yapanlar bugün 'Biz ettik siz etmeyin' diye el aman diliyorlar. Ama yargı gerekeni yapıyor. Ne gerekiyorsa onun gereğini yapıyor. Bu vesileyle 28 Şubat'ın acılarını en derinden yaşayan, taviz vermeyen Erbakan Hocamızı rahmetle, minnetle anıyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ