Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika... Başbakan Yıldırım Diyarbakır'da Kudüs mitinginde konuştu

        Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da düzenlenen Büyük Kudüs Mitinginde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

        Başbakan Binali Yıldırım, "(İsrailin Gazzedeki katliamı) Ey mukaddesat bilmeyen,ey peygamber hatırası dinlemeyen zalimler, biliniz ki zulümle abat olunmaz" dedi.

        Yıldırım, "Hiçbir şeytani örgüt bu ülkenin analarına bir daha gözyaşı döktüremeyecek. Hiçbir şeytani şebeke bu ülkenin çocuklarını dağa çıkaramayacak. Bütün vatandaşlarımızın hukukuna sımsıkı sahip çıkacağız." diye konuştu.

        Binali Yıldırım, "Gençlerimiz dağa değil 2023-2050 hedeflrine doğru bakacaklar. Gençlerimizn hayallerini, geleceklerini terör örgütleri çalamayacak. Onların oyununa gelmeyeceğiz. Bizim kaderimiz aynı, tasamız aynı, geleceğimiz, mutluluğumuz aynı. Biz aynı peygamberin ümmetiyıiz." diye konuştu.

        Başbakan Binali Yıldırım, Bingöl Şehir Stadyumu'nda vatandaşlarla iftar programında bir araya geliyor.

        İsrail'in Gazze'deki katliamını değerlendiren Yıldırım, şöyle konuştu:

        "Bu vahşete dünyanın efendisi olduğunu söyleyen Amerikan yönetimi seyirci kaldı, seyirci kalmakla da kalmadı, teşvik de etti. Dolayısıyla Filistin'de şehit edilen 63 kardeşimizin katili İsrail yönetimi olmakla beraber aynı zamanda Kudüs'e büyükelçiliği taşımada inat eden Amerikan yönetimidir."

        SÜR TESİSİ MÜJDESİ

        Yıldırım, "Bingöl'e büyük bir süt entegre tesisi kuruyoruz. 700 milyon liradan fazla yatırım yapacak, 5 bin kardeşimize iş imkanı sağlayacak." dedi.

        TERÖRLE MÜCADELE

        Terör örgütü PKK ile mücadelenin kararlılıkla sürdüğüne dikkati çeken Yıldırım, "Hamdolsun sizin dik ve kararlı duruşunuz, hükümetimizin, devletimizin teröre karşı yürüttüğü amansız mücadele ile bu belayı ülkemizden defettik." diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ