Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika haberi: BBP lideri Mustafa Destici, Erdoğan'ın teklifini anlattı

        BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Habertürk TV'de Açık ve Net programında Kübra Par'ın sorularını yanıtladı.

        AK Parti ve MHP ittifakına destek verdiklerini açıklayan Destici, "İki milliyetçi ve maneviyatçı partinin seçim işbirliği yapmasını BBP destekliyor, bu ittifakın içinde yer alabileceğini çok açık, net bir şekilde ifade ediyor. Mesele Meclis'e girmek değil, şu anda Türkiye'nin içinden geçtiği şartlar. Bu şartlar bizi birlik olmaya itiyor. Değişen sistem de azami müşterekleri olan siyasi partileri bir araya getirme noktasında iyi bir çözüm sunuyor. Azami müşterekleri olan siyasi partileriz. Zaten referandumda 'Evet' demiş siyasi partileriz. Bizim işbirliği yapıyor olmamız kadar doğal ne olabilir? Öncelik Meclis'e girmek ya da hükümette yer almak değil, Türkiye'de istikrarlı bir yönetim olması. Devletin bekasını, milletin bütünlüğünü önceleyecek şekilde teşekkül etmesi. Bizim hassasiyetimiz bu" diye konuştu.

        REKLAM

        "ASLA BEKLENTİMİZ YOK"

        Destici, ittifaktan beklentisinin sorulması ve daha önce AK Parti'te katılan Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu'nun şu an bakan olmasının hatırlatılması üzerine de "Asla bir beklentimiz yok. Biz öncelikli olarak devletimizin varlığını, milletimizn bütünlüğünü esas alıyoruz. Hiçbir beklenti, pazarlık içine girmeden kimseyle görüşmeden 'Evet' demişiz" diyerek şöyle devam etti:

        "BBP OLARAK YOLA DEVAM ETMEK İSTEDİK"

        "Sayın Cumhurbaşkanımız bana da teklifte bulundu. Parti olarak ya da şahıs olarak katılmamız noktasında. O süreçte de kendilerine teşekkür ederek bizim BBP olarak bir emaneti yüklendiğimizi, bir davamız olduğunu, dolayısıyla BBP olarak yolumuza devam etmek istediğimizi kendilerine ifade ettim."

        Destici, bu teklifin ne zaman yapıldığının sorulması üzerine de, "Süleyman Bey ve Numan Bey'e yapıldığı dönemlerde aynı teklif bana da yapılmıştı" yanıtını verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ