Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: Beyaz Saray'da bir deprem daha! O da görevden alındı

        ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral Herbert RaymondMcMaster'ı görevden aldı.

        Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Trump ile karşılıklı olarak anlaşanMcMaster'ın görevinden istifa edeceği belirtildi.

        Trump'ın, rahat bir geçiş dönemi olması içinMcMaster'dan gelecek ayın ortasına kadar görevine devam etmesini istediği aktarılan açıklamada, KorgeneralMcMaster'ın da bunu kabul ettiği bilgisine yer verildi.

        Açıklamada,McMaster'ın görevinden ayrılmasının ardından yerine ABD'nin eski Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi John Bolton'ın getirileceği ifade edildi.

        Ülkesine hizmetlerinden dolayıMcMaster'a teşekkür eden Trump, onun başarılarından dolayı ABD'nin ekonomik ve askeri üstünlüğünü koruduğunu kaydetti.

        REKLAM

        McMasterise açıklamada, 34 yıllık hizmetinin ardından bu yaz ABD Ordusundan emekli olacağını duyurdu.

        ABD basınındaMcMaster'ın görevinden alınacağına dair çıkan haberlere rağmen Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, geçen hafta Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Herbert RaymondMcMaster'ın gönderileceği iddialarını yalanlamıştı.

        Başkanlık koltuğuna 20 Ocak 2017'de oturan Trump'ın ilk Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, Rusya soruşturmasıyla ilgili olarak "yalan söylediği" gerekçesiyle 13 Şubat 2017'de görevinden istifa etmiş, yerine KorgeneralMcMastergetirilmişti.

        McMaster'ın yerine atanacak Bolton ise 2005-2006 döneminde ABD'nin BM Daimi Temsilcisi olarak görev yapmıştı.

        ABD basınında, 9 Nisan'da görevi devralması beklenen John Bolton'ın dış politika konularını görüşmek için Trump ile sıkça buluştuğu belirtiliyor. İkilinin dün Beyaz Saray'da özel bir görüşme gerçekleştirdiği de ifade ediliyor.

        REKLAM

        ABD Başkanı Trump, 13 Mart'ta, sabah saatlerinde sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaparak, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ı görevden aldığını ve yerine ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı Mike Pompeo'yu getireceğini duyurmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ