Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Biden'ın Ukrayna'ya asker gönderme niyeti yok
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        ABD Başkanı Joe Biden, dondurmacı çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

        Rus kuvvetlerinin konumunda hiçbir değişiklik olmadığını belirten Başkan Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi halinde Rusya lideri Putin'in şahsına da yaptırım uygulayacağını söyledi.

        Biden ayrıca teyakkuza geçirilen 8 bin 500 adet ABD askerinin yakın bir zamanda 'harekete geçebileceğini' ifade ederken, hiçbirinin Ukrayna'ya konuşlandırılmayacağını belirtti.

        Rusya'nın Ukrayna'ya girmesinin 'II. Dünya Savaşı'ndan bu yana gerçekleşen en büyük istila olacağını' söyleyen Biden, "Rusya ile “istikrarlı, öngörülebilir” ilişkinin hala mümkün olup olmadığını göreceğiz" dedi.

        "PUTİN'İN KAFASINDAN GEÇENLERİ OKUYAMIYORUZ"

        Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki de, Beyaz Saray'da düzenlediği günlük basın toplantısında, gündemi değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

         Ukrayna gerilimi artıyor! ABD askerleri teyakkuzda
        Ukrayna gerilimi artıyor! ABD askerleri teyakkuzda Haberi Görüntüle

        Rusya'nın Ukrayna'yı her an işgal etme tehdidinin sürdüğünü ancak bunun ne zaman olacağına dair bir tahminleri olmadığını belirten Psaki, "(Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'in kafasından geçenleri okuyamıyoruz." ifadesini kullandı.

        REKLAM

        Psaki, ABD'nin her türlü senaryoya karşı tetikte olduğunu vurgulayarak, "Bizim tercih ettiğimiz yol diplomasi ancak sınır bölgesinde hareketliliğin arttığını görüyoruz." yorumunu yaptı.

        BEYAZ SARAY'DAN KONGRE'YE UKRAYNA BRİFİNGİ

        Biden'ın şu anda odağının NATO'nun doğu kanadı olduğunun altını çizen Psaki, "Açıklığa kavuşturmak için söylüyorum, Biden'ın Ukrayna'ya asker gönderme niyeti ya da isteği yok." dedi.

        Psaki, üst düzey yetkililerin bugün ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisindeki liderlere Ukrayna konusunda brifing vereceğini belirterek, Kongrenin tüm üyelerine yönelik de ilerleyen günlerde bir brifing yapacaklarını sözlerine ekledi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ