Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika SON DAKİKA! CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan açıklamalar

        Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İl Başkanları toplantısına katıldı. İl başkanlarına uyarılarda bulunan Kılıçdaroğlu, Bilgiye dayalı konuşacaksınız, boş laf yok" dedi.

        İktidara eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Demokrasinin D'sinden nasip almamış insanlar demokrasi dersi vermeye kalkıyorlar. Her şeyi ben yaparım, ben bilirim. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir adam yoktur. Her şeyi ben yaparım, nasıl yapacaksın? Liyakat hayatın her alanında vardır. Küçük ayrıntılarda iş bölümüne giden ülke gelişmiş ülkedir, nokta. Pamuk eken ile buğday eken arasında da fark vardır. Bu da liyakat. Siz liyakatı yok ettiniz, adaleti yok ettiniz. Adalet, devletin temelidir. Şu an devlet lekelidir. Birisi diyor ki, herkes benim ağzıma bakacak. Neden seçiyoruz o zaman 600 kişiyi? Hakim ben nedersem onu yapacak diyor, neden hakim yapıyoruz biz onu o zaman? Neden bakan belirliyoruz, bir adam olsun, bakana ne gerek var? Ben düşüncemi özgürce anlatmalıyım, ama başkası da anlatabilmeli. Düne kadar birbirlerini yiyiyorlardı, bugün yanyanalar. 'Ey Kılıçdaroğlu diyorlar, neden?' Kılıçdaroğlu doğruyu söylüyor çünkü. Er meydanı diyor, senin istediğin kanal, senin istediğin gazeteciler, gel kardeşim. Gelmeyen namussuz." dedi.

        REKLAM

        FETÖ ile mücadelede yanlışlar olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "FETÖ borsası kuracaksın, parası olan çıkacak. 33 tane eri bulacaksın, 7 kez ağırlaştırılmış müebbet vereceksin. O erin annesi diyor ki, 'Benim oğlum er, komutan değil ki.' Parası olan, dayısı olan, babası olan çıkıyor. Gariban içeride kalıyor, bu benim vicdanımı rahatsız ediyor. Ailelere sesleniyorum, sizin hakkınızı savunacak olan biziz." diye konuştu.

        OHAL'in uzatılmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "20 Temmuz var dedim, kızıyorlar. 12 Eylül'den ne farkı var. Rize'de, Edirne'de OHAL'e ne gerek var? Hadi Ankara'yı anlarım, asker orada, darbe falan yaparlar dersin. Ama Edirne'den, Ankara'ya gelip darbe mi yapacak. Üstelik kısa sürecek diye söz verdiler. BM'ye, biz adil davranmayacağız diye dilekçe verdiler. Bunu her yerde söyleyin. Ben Yenikapı'da da söyledim."

        "İL BAŞKANLARI BOŞ LAF YOK, BİLGİYE DAYALI KONUŞACAKSINIZ"

        İl başkanlarına seslenen Kılıçdaroğlu, “Eğer bir ilde CHP il başkanı konuşacaksa, bilgiye dayalı konuşacaktır. Boş laf yok. Bir şey söylüyorsak, arkası dolu olmalıdır. İllerinize gideceksiniz ve önünüzdeki süreci anlatacaksınız. Bu ülkenin bugün Türkiye’nin 5 temel sorunun var diyeceksiniz." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ