Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Temmuz'da emekli maaşlarına zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temmuzda emekli maaşı masaya yatacak - Son Dakika Haberleri

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa mitinginde konuştu. Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

        "Bu şehir ecdadımızın medeniyet anlayışımızın bir örneğidir. Bursa bu vasfını hiç yitirmedi. Bir ayağımızı ülkemize sabitleyip, diğeriyle tüm dünyaya sesimizi taşıyoruz. Bursa nasıl Balkanlardan Kafkaslara kucak açmışsa, biz de bu coğrafyalarla bağlarımızı daima güçlendiriyoruz.

        Bursa nasıl sanayi ve tarımla dünyaya nam saldıysa biz de ekonomi ve diplomaside aynı kucaklayıcılığı sergiliyoruz. 14-28 Mayıs seçimlerinde milletvekilliğinde yüzde 52, Cumhurbaşkanlığında yüzde 55 oranındaki desteğiniz için şükranlarımı sunuyorum.

        REKLAM

        Türkiye Yüzyılı şehirlerimizin inşasını Bursa'nın yol arkadaşlığıyla yapmak istiyoruz. Bursa emeğin, alınterinin, üretimin şehridir. Bursa yatırıma bakar, esere bakar, hizmete bakar, projeye bakar. Bursa icraata bakar. Türkiye Yüzyılı yolculuğumuzda bizi en iyi anlayacak olan Bursa'dır.

        Bursa sadece sahip olduğu maddi imkanların değil, özgürlüğün kıymetini de çok iyi bilir. Çanakkale'de tarihi istiklal mücadelemizde en büyük desteği veren şehir yine bu şehirdir. Milletimiz işgal altında kalan Bursa için karalar bağlamıştır.

        "ZORLU SÜREÇ BİZİ BEKLİYOR"

        Gazze'de oluk oluk akan Müslüman kanı karşısında kör, sağır kesilenler, yarın bizim başımıza benzer bir felaket gelse aynısını yapacaklar. Rusya'yla aramızın açıldığı, terör örgütlerinin sınırlarımıza dayandığı dönemde Batılı devletler hava savunma sistemlerini alıp götürmüşlerdi.

        Güven ve istikrar iklimimizi bozmak için yıllardır ülkemizde etki edebildikleri her kesimi hareketlendirmeye çalıştılar. Her seçim döneminde aynı senaryoyu devreye soktular. Milletimizle bir olup tüm bu oyunları bozduk. Kimi tuzakları sandıkta hüsrana uğrattık, kimi tuzakları sokakta bertaraf ettik, kimi tuzakları askeri harekâtlarımızla durdurduk. Her dönemde yeni araçlar, yeni argümanlar, taktikler devreye giriyor.

        REKLAM

        Önümüzde bizi yine zorlu bir süreç bekliyor. Bu toprakları vatan yapmak için verdiğimiz uğraşları, vatanımızı elde tutmak için de sürdürmek zorundayız. Ülkemiz muhalefetinin anlamadığı hakikat budur. Ülkenin ve milletin uzun vadeli çıkarlarının altına dinamit döşemekten çekinmiyorlar. PKK'ya, FETÖ'ye göz kırpıyorlar. Her türlü hırsızlığa, arsızlığa yol veriyorlar. Siyasi vizyon, proje, icraat yok. Her türlü istismar, entrika, kirli pazarlık kol geziyor.

        CHP VE DEM PARTİ'YE ELEŞTİRİ

        CHP, DEM'le neyin karşılığı karanlık ittifaklar kuruyor. Saklamak için kırk takla atıyorlar. CHP'li faşist yöneticiler 'Kapıdan giremezsiniz' diye bunları her gün tokatlıyor. Ortada hak, hukuk, değer, prensip namına bir şey kalmadı. Bize karşı ortalığı ayağa kaldıranlar, CHP'nin yanında uslu kediye döndü. CHP'nin içine düştüğü tutarsızlık, kirlenmişlik hali utanç verici. Valiz, çantalar dolusu dolarlar, eurolar. Darbe güzellemelerini saymıyorum.

        "EMEKLİ MAAŞLARINI MASAYA YATIRACAĞIZ"

        Avrupa'sından, ABD'sine herkesin kontrol altına almaya çalıştığı enflasyonla biz de mücadele ediyoruz. Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini artırdık. Ayrıca 5 bin lira ödemede bulunduk. Temmuzda yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını masaya yatıracağız. Memurlara ek gösterge uygulamasını genişleterek düzenlemenin hazırlıkları tamamlandı. Küçük esnafların prim gün sayısı için de çalışıyoruz.

        REKLAM

        Emekli maaşlarında, asgari ücrette ara artış istekleriyle karşılaşıyoruz. Yatırım bütçemizin tamamını, eğitime veya sağlığa ayıracağımız bütçenin tamamını tahsis etsek bile yetmeyeceğini takdir edersiniz. Yaşadığı sıkıntılardan dolayı sitemlerini dile getiren her vatandaşım sonuna kadar haklıdır. Çalışanların ve emeklilerin kayıplarını nasıl telafi edeceğiz. Bunu daha çok çalışarak, üreterek yapacağız."

        KOCAELİ'DE AÇIKLAMALAR

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'nın ardından Kocaeli'de açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle: "Burada 31 Mart gecesi kazanılacak zaferin müjdesini görüyorum. İnanıyorum ki Kocaeli bir kez daha eser ve hizmet diyecek. Kocaeli tercihini hem de çok net bir şekilde Cumhur İttifakı'ndan gerçek belediyecilikten yapacak. Büyükşehir ve ilçelerde bir yol kazasına mahal vermeyeceğinize inanıyorum.

        "SANDIĞIN TELAFİSİ OLMAZ"

        31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı şehirleri için kararlı mıyız? Bunun için seçim gününe kadar ana kademe, kadın kolları, gençler kapı kapı dolaşmaya var mıyız? İşte vefa abidesi Kocaeli bu. Emniyete dedim ki sorun bakalım şu anda meydanda katılım ne kadar. 85 bin kişi. Biliyorsunuz artık 2 gün kaldı. Hayatta pek çok şeyin telafisi olur ama sandığın telafisi olmaz. Pazar sabahı sandıklara koşacağız. Tercihimizi göreve geldiğinde vaatlerini gerçekleştireceklerden yana kullanacağız. İstanbul'da yaşayan dostlarınızı ve yakınlarınızı da mutlaka sandığa gitmeleri için ikna edeceğiz. AK Parti ve Cumhur İttifakı'na kaybettirmeye çalışanlara karşı tanıdıklarınızı sandığa teşvik edin.

        Görüş farklılıklarımıza rağmen hepimiz büyük bir aileyiz. Hepimiz aynı dağın gülüyüz. Bu birlikteliği ne kadar sağlam tutarsak geleceğimize o kadar güvenle bakabiliriz. Türkiye'nin en büyük gücü vatandaşlarının arasındaki sarsılmaz bağdır. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir. Ama Türkiye bizlerin ortak yurdudur ortak çatısıdır. Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir. Siyasetçi, kamu görevlisi ve seçmene görevler düşüyor. Seçim döneminde yükselen tansiyonu farklı yerlere taşımaya çalışanları iyi tanımamız gerekiyor.

        "DEPREM MESELESİNİ BEKA SORUNU OLARAK GÖRMEMİZ LAZIM"

        Deprem bölgesinde şimdiye kadar 80 bine yakın konutu hak sahiplerine teslim ettik. Yıl sonuna kadar bu rakamı 200 bine çıkaracağız. Riskli yerlerimizi de depreme hazırlayacağız. İstanbul ve Kocaeli de bu kentlerden. Tarihin tekerrür etmesini istemiyorsak deprem meselesini beka sorunu olarak görmemiz lazım. Seferberlik anlayışıyla el ele vererek bu süreci yönetmeliyiz. Şehirlerimizi depreme karşı dayanıklı hale getireceğiz. Deprem bölgesinin imarı yanında, Marmara'dan başlayarak riskli yerleşim yerlerimizi de depreme hazırlıklı hale getireceğiz. Bu bizim Marmara bölgesine karşı öncelikli görevimiz. Gelecek 5 yılda öncelikli başlığımızın depreme hazırlık olması bizim için hayati öneme sahip.

        Biz ne yaptıysak CHP'nin sabotaj siyasetine rağmen yaptık. Neyi başardıysak bu zihniyetin çelmelerine rağmen yaptık."

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ