Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Demirtaş'ın adaylığı ile ilgili açıklama

        CumhurbaşkanıErdoğan, HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması için yapılan çağrıları değerlendirdi. Erdoğan, özellikle Muharrem İnce'yi eleştirerek, "Ne demek 'Cumhurbaşkanı adayı, bırak.'Cumhurbaşkanıadayı olmanın şartları olması lazım. Bana göre bu yanlış bir gelişme. İnşallah bunun da düzeltilmesi lazım. Neymiş mahkum değilmiş, tutukluymuş. Tutukluluğun nedeni çok önemli." dedi.

        NE OLMUŞTU?

        Demirtaş, Edirne Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunurken, HDP tarafından cumhurbaşkanı adayı gösterilmişti. Demirtaş'ın adaylığının ardından Akşener, İnce ve Karamollaoğlu adil seçim şartlarının oluşması gerektiğini belirterek, Demirtaş'a propaganda yapma izni verilmesi gerektiğini belirtti. Erdoğan ve Cumhur İttifakı ise Demirtaş'ın serbest bırakılmasının yanlış olduğu görüşünü savunuyor.

        REKLAM

        Bir diğer cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek de Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmaması gerektiği görüşünde.

        Öte yandan Muharrem İnce geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da bir miting gerçekleştirdi. İnce'nin eşi, Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ı ziyaret etti. Erdoğan, İnce'nin Diyarbakır Mitingi'ne HDP'lilerin katıldığını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ